Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ethem Akyol, öğrencilere teorik eğitimin yanında iyi bir uygulamalı eğitim vermek amacıyla çiftlikler oluşturduklarını söyledi. 

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü hakkında bilgi veren Akyol: “Bölümümüzde öğrencilerimize teorik eğitimin yanında iyi bir uygulamalı eğitim vermek amacıyla çiftliklerimizi oluşturduk. Bunlardan bir tanesi aracılık işletmemiz. Hem öğrencilerimize uygulamalı eğitim vermeye çalışıyoruz hem de bal ve diğer arı üretiminin ürünlerini gerçekleştiriyoruz. Sadece burada arıcılık konusunda üniversitemizde bal üretmek ya da arı ürünleri üretmek değil aynı zamanda Niğde’miz ve bölgemiz arıcılığına da katkı sağlamak bu bölgedeki arıcıların sorunlarına çözüm üretmek esas önemli misyonlarımızdan bir tanesidir.” dedi.

Birçok çiftliklerin kurulduğunu ifade eden Akyol, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Sığırcılık, yumurta tavukçuluğu, et tavukçuluğu ve bunların Ar-Ge’leri ile koyunculuk çiftlikleri kuruldu. Hayvancılığın tüm sektöründe hem buraya gelen öğrencilere eğitim vermek uygulamalı olarak hem de hocalarımızın ve ülkemizin ihtiyacı olan araştırmaları burada yürütmek hatta dünya ölçeğinde ciddi araştırmaların bu tesislerimizde yapmak istiyoruz. Bölüm olarak 2 yıllık bir geçmişimiz var. Bu kısa mesafelerde ciddi mesafeler kat ettik hoca kadromuzu oluşturduk. Laboratuvar alt yapımızı oluşturduk. Uygulama alanlarımız çiftliklerimizi kurduk. Buraya gelen öğrencimiz sıfırdan başlayıp hayvancılığın tüm alanlarında yetişmiş bir Ziraat Mühendisi olarak hayvansal üretim mezunu olarak mezun etmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

 
Editör: TE Bilişim