Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü proje asistanı Selahattin Çelik, yaptığı çalışma ile “En Yüksek Ticari Potansiyel Vadeden Proje” ödülü aldı.


  Yüksek Lisans tez konusu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Teknogirişim Sermayesi desteği alan ve bu destek ile “Metil Alkol ile Elektrik Üreten 40 Watt’lık Taşınabilir Yakıt Pili Projesi” üzerinde çalışan Selahattin Çelik, Ankara Kalkınma Ajansının düzenlediği “2. Yenilikçi Ankara Proje Pazarı”nda 2012 yılının “En Yüksek Ticari Potansiyel Vadeden Proje” ödülüne layık görüldü.

  Selahattin Çelik’e ödülü Ankara’da düzenlenen tören ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ankara Valisi Alâaddin Yüksel tarafından takdim edildi.

  Törende bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğin girişimciliği ve yenilikçiliği destekleyen önemli bir platform olduğunu belirterek eğitime, sağlığa, üniversiteye ve AR-GE’ye harcama yapılmaya devam edildiğini, yatırım programında AR-GE’ye 10 yıl önce 114 milyon lira ayrılırken bugün bu rakamın 1.8 milyar liraya çıkartıldığını söyledi.

   Üniversitelere ayrılan ödeneğin 14 kat artırıldığını kaydeden Bakan Yılmaz, “Gelecek yıl yine 3.5 milyar lira bir parayı üniversitelerimizin yatırım projelerine ayırmış bulunuyoruz. Bunlar Türkiye’nin geleceğine yapılan yatırımlardır; insana, bilgiye yapılan yatırımlardır. Dünyada rekabetçiliğin asli unsuru insandır, bilgidir” diye konuştu.






Editör: TE Bilişim