2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Çiftlik Çok Programlı Anadolu Lisesinde oluşturulan 4 adet Tasarım Beceri Atölyesi Vali Yılmaz Şimşek’in Katılımıyla açılışı yapıldı.

Açılışı, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Çiftlik Kaymakamı Adnan Doğan, Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, protokol mensupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Akademik bilgiyi beceriye dönüştürmeyi hedefleyen, çocuklara ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda pratikler kazandırmak amacıyla kurulan Tasarım Beceri Atölyelerinde ahşap yakma-dağlama sanatı, naht sanatı, metal ürün tasarımı yer almaktadır.

Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar,“ İlimizde 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Tasarım Beceri Atölyelerini bir bir hizmete açıyoruz. İlimiz genelinde belirlenen okullara yazılım ve kodlama atölyesi, müzik atölyesi, ahşap ve metal atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, yaşam becerileri atölyeleri, doğa okulu kurma çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda diğer okullarımızda da açılışları gerçekleştireceğiz.“ dedi.

Açılış töreni ve sergide öğrencilerin ahşap yakma ve dağlama sanatında yaptıkları çalışmalar ile metal ürünler ile yaptıkları çalışmalar sergilendi. Vali Yılmaz Şimşek, beceri atölyelerine girerek öğrenciler ile beraber çalışma yaptı. Okul Kütüphanesini ziyaret etti. Emeği geçen öğretmen idarecilere teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim