Türkiye İş Bankası’nın desteği ve Türkiye Satranç Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde başlatılan “Gören Eller” projesi kapsamında görme engelli çocuklara yönelik Niğde il merkezinde bulunan Cemil Meriç Görme Engelliler Ortaokulunda Niğde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sinan Ecer’in, Niğde İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ergin Küçüktürk’ün , İş Bankası Niğde Şubesi Müdürü Turgay Akpınar’ın, Niğde Satranç İl Temsilcisi Ceyhan Bayındır’ın, Cemil Meriç Görme Engelliler Ortaokulu Müdürü Adnan Gümüş’ün katılımıyla Görme Engelliler Satranç Sınıfı açıldı.

Açılışı yapan Niğde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sinan Ecer, herhangi bir engeli bulunmayan insanlarımızın fiziksel engeli bulunanları aynı zamanda zihinsel engelli olarak da algıladığını; temel amaçlarının bu yanlış algılamaları düzelterek insanlar arasındaki iletişim engelini ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Niğde Satranç İl Temsilcisi Ceyhan Bayındır, görme engellilere özel olarak tasarlanan ahşap satranç takımlarını tanıtırken öğrencilerin çok mutlu ve hevesli oldukları gözlendi. Federasyon bünyesinde zaman zaman satranç turnuvaları düzenlendiğini, ilerleyen zamanlarda görme engelli bireylerin de turnuvalara dahil edileceğini; engelli bireylerin yaşadıkları zorlukların temelinde normal bireylerin dikkatsiz davranışları olduğu konusunda hemfikir olduğunu belirtti.
İş Bankası Niğde Şubesi Müdürü Turgay Akpınar ise kendisinin de bu spora ilgisinin bulunduğunu, çocuklarına da satranç sevgisi aşılamaya çalıştığını, bu tür projelerde kendisi ve İş Bankası adına yer almaktan memnuniyet duyduklarını vurguladı.

Cemil Meriç Görme Engelliler Ortaokulu Müdürü Adnan Gümüş , engelli vatandaşların yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Kaynaştırma eğitiminin lisede başladığını fakat kaynaştırma eğitimi daha erken yaşlarda başlatılabilse bu öğrenciler için daha faydalı olabileceğini, satranç sınıfın açılması da bir çeşit kaynaştırma eğitimi sayılabileceğinden bu sınıfın açılmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyerek açılmasında katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilişim