Bor İlçesinde 24 Kasım Öğretmenler günü Bor Milli Eğitim Müdürlüğü ve  Bor Atatürk Anadolu Lisesinin hazırladığı güzel bir etkinlikle kutlandı.

Haber: Burcu ÇOPUR



24 Kasım 1928’da Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen unvanı aldığı gün Öğretmenler Günü  Bor İlçesinde kutlandı.

Bor ilçesinde yapılan etkinliğe Atatürk büstüne Bor Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumu yapıldı. Etkinliğe Bor Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi’nde devam edildi.

Kültür Merkezindeki programa Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fatih Dağlı, Askeri Fabrika Komutanı Albay Erol Çetin, Bor İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti, Bor Şeker Fabrikası Müdürü Niyazi Develi,  Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, Milli Eğitim Şube Müdürleri, emekli ve halen görev yapan öğretmenler, idareciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bor Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde yapılan tören öncesi saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylendi.  Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak günün önemi ve öğretmenlik mesleği hakkında bir konuşma yaptı.

Bor İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük Niğde Üniversitesi öğretim üyelerinin de katkısı ile hazırlanan kısa adı “ Bor Projesi” olan  Başarıda Olumlu Rekabet” isimli eğitim projesi hakkında bilgi verdi.

Bor Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Gönül Sayım bir konuşma yaptı. Yine okulun Edebiyat öğretmeni Tuba Yeşil”Dünyanın Bütün Çiçekleri” isimli şiiri okudu. Atatürk Anadolu Lisesi Almanca Öğretmeni Taner Daşdelen’in “ Çocuklarım” isimli şiiri slayt eşliğinde okurken, Bilgiyasar Öğretmeni İsmail Kiraz’ın hazırlığı Şehit Öğretmenler anısına sunulan video gösterisi  salonda bulunanları duygulandırdı.

Bor Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin oynadığı “ Veli Toplantısı” konulu skeç konuklar tarafından ilgi ile izlendi. Adaylığı sona eren öğretmenler yemin etti ve Öğretmenler Günü için yaş pasta kesilerek konuklara dağıtıldı.

Emekli Öğretmenlerden İsmail İlk ise öğretmenlik konusunda anılarını anlattı. Emekli öğretmenlerden Mürvet Salgın  ile Mevlüt Göçbeyli’ye hizmet şeref belgesi Bor İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük tarafından takdim edildi. Müzik öğretmenleri nezaretinde okulun öğrencilerinden oluşan koro bir birinden güzel müzik parçalarını seslendirdi.

Törenin sonunda Resim Müzik ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren, Habibe Alan, Fatma Arıkan, Nurbanu Önal, Sıla Yoldaş, Esra Yetkin, Enes Çelebi, Erdil Eriç, Ceren Durgun,  Elçin Çopur ve programın düzenlenmesinde katkıları bulunan Töre Kırtasiye adına plaket verildi.

 



Editör: TE Bilişim