Bor İlçe merkezi ile köy ve kasabalarındaki okullarda Hizmetli yok. Veliler de Okul yöneticileride ne yapacağını bilemiyor.
 
Bor İlçemizde gerek Merkezdeki Okullarda gerekse köy ve kasabalarda Milli Eğitim tarafından Hizmetli personel görevlendirilmemesi sorunlara yol açıyor.
 
Öğrenci sayısı hayli fazla olan Okullarda bile Hizmetli olmaması sağlık sorunları ile eğitimin aksamasına neden oluyor. Bu konuda bir çok şikayet alıyoruz.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğinde bu konuda her sekiz sınıf için bir hizmetli gerektiği yazıyor. 
 
Bor Merkez, Kemerhisar, Bahçeli gibi öğrenci sayıları çok olan Okullarda ya hizmetli eksik, yada hiç yok. Okullarda Hizmetli eksikliği sağlık, güvenlik gibi sorunları da beraberinde getiyor. Bazen hizmetlinin yapacağı işleri, öğrenciler yada okul idarecileri yapıyor. Bütün bunlar eğitimin aksamasına kalitenin düşmesine yol açıyor.
 
Bazı Okullarda en az bir yada daha fazla kişi, Okul Aile Birlikleri tarafından çalıştırılmakta, bu durumda da velilerden para toplanıyor, ekonomik durumu kötü bölgelerdeki okullarda ise bu para toplanamadığı gibi tepkiye de sebep oluyor. Üstelik Okul Aile Birliklerinin çalıştırdığı kişiler güvencesiz, esnek, bazende üsulsuz olabiliyor.
 

Editör: TE Bilişim