Bor İlçesinde 24 Kasım öğretmenler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bor İlçesindeki Öğretmenler Günü kutlama töreni  Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Tören daha sonra Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde devam etti.

Bor Toki Anadolu Lisesinin hazırladığı Kültür Merkezindeki programa Bor İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Garnizon Komutanı Bakım Albay Erol Çetin, Bor Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, Bor Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Selahattin Yücel, CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

 Bor Toki Anadolu Lisesinin düzenlediği Öğretmenler Günü etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Törende bir konuşma yapan Bor Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru; Öğretmenlik fıtraten aç olan insanoğlunun, var oluşundan zamanımıza kadar insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir.   Öğretmenler insanları birey yapan, bireyin kendisini yaşamasına yol gösteren, yaşama hazırlayan ve kendi değerleriyle hayatı yorumlamasına yardım eden bir gönül eridir. Bu kıymetli görevi omuzlayan öğretmen asla yılmaz. Aksine ışık olur yolu gösteren. Öğretmen ayaklı kütüphane gibi basit kaynaklara sığmayan bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren ve değerlendirme alışkanlığı kazandırandır.  Öğretmen mütevazidir. Güzel yarınlara bir vesile olduğunu bilir. Öğretmenler bir kılavuzdur. İşini ve yönünü bilen kılavuzla yolculuk etmek iyi sona erer. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal ve bir hizmet desteğidir.  Toprak altına atılan tohumun onlarca tohum verebilmesi için kendini feda etmesi gibi bir öğretmende hayatına bu anlamlı ve şerefli meslek için adayabilmelidir. Her insanın bir alem olduğunu düşünürsek bir insanı kurtarmanın bir alemi kurtarmak kadar değerli olduğu çok iyi bilinmektedir”dedi

İlçe Müdürü Celalettin Özüdoğru konuşmasının devamında; Öğretmenlerin en kıymetli meyvesi olan insanlar huzurlu bir toplum, mutlu bir gelecektir. Öğretmen hayatının her aşamasını planlamalıdır. Planı olmayanlar başkalarının planına uymak zorunda kalırlar. Öğretmen yarını bir gün önceden yaşayan kimse olmalıdır. Öğretmenin hayali olmazsa başkalarının da hayalinin önemi olmayacaktır.   Öğretmen bir ayna olmalıdır kendisine bakanlar iyiyi, doğruyu, hoşgörüyü ve geleceği görmelidirler. Hayata dair zor olan bazı şeyler gibi şerefli öğretmenlik mesleğini tarif etmek çok zordur.  Öğretmen bir mum gibi kendini yok eden ve etrafını aydınlatan bir ışıktır. Bu vesile ile büyük bir gururla icra ettiğimiz öğretmenlik mesleğinin önemini ve kutsiyetini bir kez daha idrak ettiğimiz bu günde, hedeflerimize ulaşmak için büyük bir gayret ve fedakârlıkla çalışan, geleceğimizin mimarları öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlar; mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize başarılı ve hayırlı bir meslek hayatı, emekli olan değerli meslektaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir ömür dilerim” diyerek sözlerini tamamladı.

Emekli öğretmenler adına yapılan konuşmanın ardından Bor Toki Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı program sunuldu. Emekli öğretmenlere çiçek takdim edilirken, Öğretmenler günü ile ilgili şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Editör: TE Bilişim