Eğitimciler Birliği Sendikası Niğde Şubesi ve Genç Memur Sen Niğde Temsilciliği işbirliğiyle yapılan "Bir Bilenle Bilge Nesil' kompozisyon yarışmasının ödülleri Niğde öğretmen evi bahçesinde yapılan programda verildi.

Reşat Nuri Güntekin'in 'Acımak' ve Aliya İzzet Begoviç'in eseri "İslam Deklarasyonu"nu okuma ve kompozisyon yazma yarışması,ilimiz liselerinin katılımı ile gerçekleşti.Eserleri okuyan öğrenciler eserlerin vermeye çalıştığı mesajları satırlara döktüler.

Jürinin dereceye giren eserleri seçmekte zorlandığı yarışmada ilk üç dereceye girenlere para ödülü verildi.Ödül törenine öğrenci velileri, danışman öğretmenler, öğrenciler ve sendika yöneticileri hazır bulundular.

Törende bir konuşma yapan Eğitimciler Birliği Sendikası Niğde Şube Başkanı Hasan ORHAN,“İçinde bulunduğumuz pandemi sürecini en iyi şekilde değerlendirmek, çocuklarımızın okuma aşkını diri tutmak ve kültürel değerlerimizi yaşatabilmek için titizlikle seçtiğimiz eserleri okuyan öğrencilerimize gerekli mesajı verdiğini düşünüyorum. Yarışmada emeği geçen değerli danışman öğretmenlerimize ve idarecilerimize, yarışmaya katılan öğrencilerimize, organize eden yönetim kurulumuza ve Genç Memursen Temsilcimiz Mustafa Çağıl'a teşekkür ediyorum dedi.

"Acımak" Eseri

1. Dilara CAN - Hacı Zekiye Arslan Anadolu Lisesi

2. Melek GÜNGÖR -Yunus Emre Anadolu Lisesi

3. Ayşegül ÜNAL- Şehit Kemal Tosun Anadolu İmam Hatip Lisesi

"İslâm Deklarasyonu"Eseri

1. Zeynep ATEŞ - Atatürk Anadolu Lisesi

2. Damla ÖZTÜRKTEN - Hacı Zekiye Arslan Anadolu Lisesi

3. Abdullah CEYLAN - Niğde Fen Lisesi

Ödüller:

Niğde’de 72 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor Niğde’de 72 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor

1.lere 1500 TL

2.lere 1000 TL

3.lere 750 TL

Editör: TE Bilişim