TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Teknolojik Tasarım alanlarında düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına 2018 yılında yapılan başvurular, geçen yıla oranla yüzde 16 oranından artış göstererek toplam 16 bin 181 oldu. Yarışmaya başvuran 24 bin 320 öğrencinin 13 bin 303’ü kız, 11 bin 17’si erkek öğrenci oldu.

12-15 Mart 2018 tarihleri arasında Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul-Asya, İstanbul- Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezi ilde eş zamanlı olarak 1.200 proje sergilendi. Bu sergilerde her bir proje üç akademisyen tarafından değerlendirilerek alınan ortalama puanlara göre 219 proje finalist olarak belirlendi. Projeler, 16-18 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya-Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezinde sergilendi.

Bu yıl 49.su düzenlenen yarışmada Sosyoloji Alanında Danışman Öğretmen Murat Sakarya rehberliğinde Niğde Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Zeynep Erdem hazırladığı projeyle Türkiye Dördüncüsü olarak Teşvik Ödülü kazandı.

Ayrıca yine aynı yarışmada Biyoloji Alanında Danışman Öğretmen Murat Sakarya rehberliğinde Niğde Bilim ve Sanat Merkezinden Melisa Akansel ve Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencisi Öykü Nazlı Çiflikli hazırladıkları ortak projeyle Türkiye Dördüncüsü olarak Teşvik Ödülü kazandılar.
Niğde Bilsem Müdürü İsa Aliç; “kurum olarak yaptığımız çalışmalarda bizlere her zaman destek olan İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Yaşar’a ve yönetim ekibine çok teşekkür ederim.” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim