Niğde Üniversitesi tarafından, Uluslararası Atıf Endeksi kapsamında taranan dergilerde 2013 yılında bilimsel yayınları bulunan öğretim elemanlarınaza düzenlenen törenle teşvik belgesi verildi.


Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Bilimsel Yayınlar Teşvik Ödül Törenine Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları  Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Metin Yıldırım ve Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Vekili  Doç. Dr. Ethem Akyol, Niğde Yükseköğrenim Vakfı Başkanı Emin Özdemir, dekanlar , müdürler , öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Rektör Prof. Dr. Adnan Görür bir konuşma yaptı. Rektör Görür, teşvik töreninin yaklaşık olarak 9 yıldır kesintisiz devam ettiğini belirterek “Uluslararası yayına dönüşen çalışmaların üniversite tarafından önemli olduğunu göstermesi bakımından bu törenlerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Tüm üniversiteler için bu tip törenler oldukça önemlidir. Çünkü yaptığınız iş netice itibariyle üniversitelerin sıralamasında önemli bir rol üstleniyor. Artık üniversiteler sadece yayınla da sıralanmıyor. Birçok faktör bir araya geliyor. Uluslararası yayınlarda bunlardan bir tanesi” dedi.

Gerçekleştirilen tören ile sadece ulusal yayınların teşvik edilmek istenmediğini ifade eden Rektör Görür, “Biz üniversitenin öne çıkmasında etkin olacak her türlü faaliyeti burada önemli hale getirmek istiyoruz. Bunun için sizlerinde sadece bilimsel araştırma makaleleri ile değil diğer etkinlikler ile de bu olaya katkı sağlamanız son derece önemli. Özellikle proje bazlı çalışmaların ne kadar önemli olduğunu birçok defa söyledik. Buna yönelik olarak Teknopark kuruluş işlemi başlamıştı. Bugün artık son aşamaya gelmiş durumda. Sanayi Bakanlığı tarafından onaylandığında inşaatı başlayacak. İnşaat tamamlandıktan sonra siz kıymetli bilim insanlarından beklentimiz şirketleşerek Teknoparkta yer almanızdır. Bu hem sizlere kazandıracak, hem üniversiteye kazandıracak, hem bölgeye hem de ülkeye kazandıracak. Dolayısıyla bu yönde faaliyet alanı bulabilecek olan arkadaşların mutlaka şirketleşmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

 

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün konuşmasının ardından hazırladıkları proje önerileri nedeniyle üniversitemize katkı sağlayan akademik personellerimiz Yrd. Doç. Dr. Erkan Çalışkan, Yrd. Doç. Dr. Murat Özel ve Yrd. Doç. Dr. Muhammet Baştuğ’a teşekkür belgesi ve ödül verildi. Öğretim elemanlarına ödülleri Niğde Yükseköğrenim Vakfı Başkanı Emin Özdemir tarafından takdim edildi.

2013 yılında yayınlanmış bilimsel yayınlarıyla teşvik almaya hak kazanan öğretim elemanlarına belgelerinin takdim edilmesi ile devam eden törende bilimsel eser yayın puanlarıyla üniversitemizde ilk 10’a giren öğretim üyelerine Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür tarafından kristal plaketleri ve belgeleri takdim edildi.

Törenin son kısmında Niğde  Üniversite’sinin AKTS etiketi almasına katkı sağlayan Prof. Dr. Murat Alp’e, Doç. Dr. Saffet Ayasun’a ve Uzm. Hülya Üründü’ye özverili çalışmalarından dolayı Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Tören toplu fotoğraf çekimi ve ödül alan kişiler onuruna verilen kokteyl ile sona erdi.

2013 yılı içerisinde yaptıkları bilimsel yayınları, uluslararası atıf endeksleri tarafından taranan dergilerde yer alan ve yayınların puan değerlendirmesine göre üniversitemizde ilk 10’a giren öğretim elemanlarımızın listesi,

SIRA

PUAN

KİŞİ

1

112,01

Doç. Dr. Tuncay CANDAN

2

87,5385

Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk SELAMET

3

86,852

Doç. Dr. İlker Fatih KARA

4

81,073

Yrd. Doç Dr. Mevlüt BAYRAKÇI

5

72,27

Yrd. Doç. Dr. Kubilay AKÇAÖZOĞLU

6

64,128

Arş. Gör. Nurettin IRMAK

7

63,489

Yrd. Doç. Dr. Bora TİMURKUTLUK

8

56,286

Doç. Dr. Funda Aksoy AKGÜL

9

55,96

Yrd. Doç. Dr. Ahmet EROĞLU

10

50

Yrd. Doç. Dr. Semiha AKÇAÖZOĞLU

 


Editör: TE Bilişim