Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği ile Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Biyosistem Mühendisliği (İngilizce) Bölümlerine, Yükseköğretim Kurulu tarafından uygun görülen kontenjanlar dahilinde öğrenci alımı yapılacak.

Üniversite Rektörlüğünün, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği ile Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Biyosistem Mühendisliği (İngilizce) Bölümlerine yönelik olarak yapılan öğrenci alınması konusundaki teklifi, Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenerek kabul edildi. Buna göre 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren, Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne 60, Biyosistem Mühendisliği Bölümüne 30 öğrenci alınması kararlaştırıldı.

Daha önce öğrenci alımı kabul edilen Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümleri ile birlikte böylece açılan dört yeni bölümümüze toplam 190 yeni öğrenci alınmış olacak.

Niğde’de 72 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor Niğde’de 72 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar konu ile ilgili yaptığı açıklamada programların öğrenci alımına başlaması noktasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, iş dünyasındaki paydaşların ihtiyaç duyduğu niteliklerdeki yetkin iş gücünün sağlanması için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerinin altını çizdi. Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarını öğrenci alımlarının Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine ve bölgeye hayırlı olmasını dileyerek noktaladı.

Editör: TE Bilişim