Niğde Belediyesi, meslek, sanat ve kültür alanlarında çok sayıda kurs açmak için çalışmaları tamamladı.

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan’ın talimatıyla, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz meslek kursları açılacak.

Meslek sahibi olmak isteyen gençlerin çeşitli meslek dallarında eğitim almalarına ve nitelikli iş gücü haline gelmelerine imkan sunan Niğde Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezinin ilk kursları gençler arasında en çok talep gören Bilgisayarlı Muhasebe, Web Tasarım ve Bilgisayar İşletmenliği dallarında başlayacak.

Niğde Belediyesi mesleki eğitim merkezinde periyodik aralıklarla açılacak ve sürekliliğe sahip olacak kurslar sayesinde birçok genç mesleki tecrübe edinecek.

Sertifikalar MEB onaylı
Kurslara katılacak vatandaşlara Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikalar verilecek.

Başvurular Niğde Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne yapılacak

Vatandaşlar, kayıt için Niğde Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuru yapabilecek. Kayıt süresinin tamamlanmasının ardından meslek kursları start alacak. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek kurslardan gençler ve yetişkinler faydalanacak.

Kurslardan Kimler Faydalanabilir

Meslek Edinmek İsteyenler, Uzun süreli işsizler, Kadın İşsizler, Genç işsizler, Engelli İşsizler, Mesleğinde ilerlemek isteyenler ve Meslek Değiştirmek isteyenler kurslara müracaat edebilecekler. 

Ücretsiz Servis
Kurslar Özbelde Kızıl Elma Parkında bulunan Niğde Belediyesi Millet Kıraathanesinde bulunan bilgisayar salonunda gerçekleştirilecek. Kurslara katılan kursiyerlere Niğde Kent Meydanından ücretsiz servis imkanı sağlanacak.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Sosyal Belediyecilik anlamında atmış olduğumuz en önemli adımlardan biriside meslek edindirme merkezimizi aktif hale getirmek oldu. Bu sayede işsiz gençlerimizin çeşitli meslek dallarında ücretsiz eğitim almalarına ve nitelikli iş gücü haline gelmelerine imkan sağlamayı hedeflemekteyiz. Mesleki eğitim kurslarımıza öncelikle gençler arasında en çok talep gören Bilgisayarlı Muhasebe, Web Tasarım ve Bilgisayar İşletmenliği dallarında başlıyoruz. Belediyemize gelen talepler doğrultusunda da meslek kurslarının sayısını arttırarak sürekli hale getireceğiz. Meslek edindirme alanında önemli bir boşluğu dolduracak olan bütün kurslarımızdan hemşehrilerimizi kayıt yaptırarak faydalanmaya davet ediyorum” dedi
 
 
Editör: TE Bilişim