Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Fatih Çelik’in yürütücülüğünü yaptığı “Nano Partiküler Malzemelerin Uçucu Kül Mineral Katkılı Çimento Bazlı Harçların Reolojik Özellikleri Üzerinde Etkisinin İncelenmesi” adlı proje TÜBİTAK tarafından uygun görülerek 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Üniversite Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Yıldız’ın araştırmacı ve Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi İnş. Müh. Samet Müfit Bozkır’ın da bursiyer olarak yer aldığı proje ile Nano partiküler malzemelerin parçacık dane boyutunun nano ölçekte olması sebebiyle, mineral katkılı çimento bazlı harçların reolojik özellikleri üzerinde olumlu yönde iyileştirmeler sağlayacağı düşünülmektedir. Bir diğer ifadeyle bu harç karışımların akışkanlık özelliklerini artıracağı ve bunun sonucu olarak saha uygulamaları esnasında harç enjeksiyon basınçlarını azaltacağı planlanmaktadır.

TÜBİTAK’ın 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında desteklediği projenin sürdürülebilir çevre ve enerji açısından da kazanım sağlayacağı öngörülmüştür.

Editör: TE Bilişim