Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Niğde Valiliği arasında daha önceden imzalanan protokol kapsamında, Ahiler Kalkınma Ajansının desteğiyle yapılan öğrencilere yönelik “Proje Planlama ve Hazırlama Eğitimi” ile akademisyenlere yönelik “Proje Planlama ve Hazırlama Eğiticilerin Eğitimi” adlı eğitim seminerlerinde ilk grupların eğitimi tamamlandı.

Eğitimleri tamamlanan gruplara, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ve Ahiler Kalkınma Ajansını (AHİKA) temsilen Koordinatör Davut Yeşil ile Uzman Serhat Taşdemir’in katılımlarıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi fuaye alanında sertifika dağıtım töreni yapıldı.

Program hakkında bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, projeye dayalı çalışmaların ve proje fırsatlarının giderek arttığını belirterek, bu bağlamda akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz bu eğitimlere etkin katılımlar sağlayarak hem akademik performansları açısından hem de iş yaşamları bakımından, önemli kazanımlar sağlayacaktır ifadelerini kullandı.

Ahiler Kalkınma Ajansı adına konuşma yapan Niğde Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Davut Yeşil ise konuşmasında,  AHİKA’nın bölgeye katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu ifade ederek, “Bölgesel kalkınma sağlanmasının ana unsurlardan birinin de proje kültürünün bölgemizde ve ilimizde yaygınlaşması olduğunu düşünüyoruz ve eğitimlerimiz bu düşünce ile devam edecektir” dedi.

 
 
Editör: TE Bilişim