Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Türkiye genelinde il ve ilçelerde Siyer-i Nebi sınavı düzenledi. Yarışmaya  Türkiye genelinde 1 milyona yakın  ortaokul ve lise öğrencisi katıldı.
Anadolu Gençlik Derneği Bor İlçe Temsilcisi Serdar Rıza KOYUNCU, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) olarak her yıl Türkiye'nin il ve ilçelerinde Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan kitapları gençlere ulaştırdıklarını söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığından aldıkları izin doğrultusunda okullarda yarışma düzenleyip, hayırlı bir çalışma yaptıklarını dile getiren Serdar Rıza KOYUNCU , 5 yıldır bu çalışmaları yürüttüklerini aktardı.Bu sınav için 3 ay önce çalışmaya başladıklarını belirterek, ''Sınava girecek öğrencilerimize sorumlu oldukları kitapları dağıttık. Hz. Muhammed'in (SAV) hayatını anlatan ortaokul ve liselere ayrı olmak üzere 2 farklı kitap dağıttık. Çocuklarımız bu süre içerisinde sınava hazırlandılar.'' diye konuştu.
Gerçekleştirdikleri Siyer-i Nebi Yarışmasına ilçemizde öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini anlatan Serdar Rıza KOYUNCU, yarışmada hedeflerinin gençler arasında birinci veya ikinciyi belirlemenin olmadığını ,bizim gayemiz Peygamber Efendimiz'in hayatını, İslam dininin temeli olan sünneti çocuklarımızın en güzel şekilde anlamalarına vesile olmaktır,dedi. Bu sene sınavın beşincisi yapılıyor ve fevkalade bir ilgi var. Bunu farklı şekillerde de yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Sınav sonucu bu ay içerisinde açıklanacak. Dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyeler kazanacaklar.Ödüller 31 Aralık 2017 Pazar günü düzenlenecek olan Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi Programında verilecektir,dedi.
 
ÖDÜLLER
Siyer-i Nebi Yarışmasında ödüllendirmeler Erkek/Bayan kategorileri ayrı ayrı olmak üzere Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi ve Şubeler tarafından verilmek üzere iki aşamalı olacaktır. Sınava giren öğrencilerin puanı hem il bazında hem de Türkiye bazında değerlendirmeye tabi tutulacaktır. 
ORTAOKUL ÖĞRENCİSİNE VERİLECEK ÖDÜLLER
Türkiye Geneli yapılan değerlendirme neticesinde ilk 3’e giren öğrenciler AGD Genel Merkezi tarafından verilecek ödüller (Erkek -Kız ayrı olarak) şöyle: 
Erkek Kategorisi Ödülleri Kız Kategorisi Ödülleri
1. 4 Tam Altın + Kitap Seti 1. 4 Tam Altın + Kitap Seti
2. 3 Tam Altın + Kitap Seti 2. 3 Tam Altın + Kitap Seti
3. 2 Tam Altın + Kitap Seti 3. 2 Tam Altın + Kitap Seti 
LİSELİLER İÇİN ÖDÜLLER
Siyer-i Nebi Yarışmasında ödüllendirmeler Erkek/Kız kategorileri ayrı ayrı olmak üzere Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi ve Şubeler tarafından verilmek üzere iki aşamalı olacaktır. Sınava giren öğrencilerin puanı hem il bazında hem de Türkiye bazında değerlendirmeye tabi tutulacaktır. 
1. 6 Tam Altın + Kitap Seti 1. 6 Tam Altın + Kitap Seti
2. 5 Tam Altın + Kitap Seti 2. 5 Tam Altın + Kitap Seti
3. 4 Tam Altın + Kitap Seti 3. 4 Tam Altın + Kitap Seti
NİĞDE İL GENELİNDE ÖDÜLLER:
ORTAOKUL KIZ ÖĞRENCİLER
1. ÇEYREK ALTIN 3 ADET
2. ÇEYREK ALTIN 2 ADET
3. ÇEYREK ALTIN 1 ADET
ORTAOKUL ERKEK ÖĞRENCİLER
1. ÇEYREK ALTIN 3 ADET
2. ÇEYREK ALTIN 2 ADET
3. ÇEYREK ALTIN 1 ADET
LİSE KIZ ÖĞRENCİLER
1. ÇEYREK ALTIN 3 ADET
2. ÇEYREK ALTIN 2 ADET
3. ÇEYREK ALTIN 1 ADET
LİSE ERKEK ÖĞRENCİLER
1. ÇEYREK ALTIN 3 ADET
2. ÇEYREK ALTIN 2 ADET
3. ÇEYREK ALTIN 1 ADET
 
 
Editör: TE Bilişim