Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan ''Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında Güzel Sanatlar Liseleri ve "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamına dahil edilen okullar arasında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, öğrenciler arası çevrim içi (online) etkileşim çerçeveli Bakanlığın Bakan Danışmanı Dr. Aylin Şengün Taşçı'nın koordinasyonunda yürütülmekte olan "1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" etkinlik düzenlenmesi konusunda Niğde Güzel sanatlar Lisesinde toplantı yapıldı.

Toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Duran , Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Abdullah Taşpınar, ''Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamına alınan okullarda görev yapan müzik ,resim/görsel sanatlar öğretmenleri ile Güzel Sanatlar Lisesinde görev yapan müzik ve resim/görsel sanatlar öğretmenleri katıldı.

Toplantıda ''1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor'' Sosyal Etkinlik Uygulama Esaslarında belirtilen Etkinliğin konusu "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamındaki okullarda eğitim gören öğrenciler, Niğde Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri tarafından, öğretmenleri rehberliğinde sanatsal bilgi ve deneyim aktarılması boyutunda yapılacak iki aylık çevrim içi (online) etkinlik çalışmasıyla sanatsal üretim yapacak hale getirilmeleri, ortaya çıkacak ürünlerin online platformlarda sergilenmesi, derecelendirilmesi ve ödüllendirilmesi, ''1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor'' Sosyal Etkinlik Uygulama Esaslarında belirtilen Etkinliğin amacı olan Niğde Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri önderliğinde gerçekleşecek sanatsal etkinliklerle "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan okullardaki öğrencilerin kişisel gelişimlerini ve sosyal etkileşimlerini sağlaması konuları görüşüldü.

Güzel Sanatlar Liseleri'nde gönüllü öğrencilerden oluşan, 1000 okul projesi kapsamındaki okullarda öğrenim gören sanata eğilimli ve gönüllü öğrencilerine haftada iki gün resim ve müzik alanında bilgi ve deneyimlerini aktaracak, onların söz edilen iki alanda sanatsal ürünler ortaya çıkarmasına destek olacak, müzik eseri icrası videosu veya plastik sanatlar ürünü şeklinde ortaya çıkacak eserler çevrim içi (online) platformlarda sergilenecek, derecelendirilecek ve ödüllendirilecektir.

"Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamındaki öğrenciler, Niğde Güzel Sanatlar Liseleri öğrencilerinin kendi sanatsal bilgi ve deneyimlerini öğretmen rehberliğinde aktaracakları iki aylık çevrim içi (online) etkinlik kurslarıyla, resim ya da müzik ses icrası (Türk müziği, halk müziği ve batı müziği) alanlarında çalışmalar yapacak ve bireysel anlamda sanatsal üretim yapacak hale getirileceklerdir. Güzel Sanatlar Liseleri ve "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan okulların öğrencileri arasından gönüllülük esasıyla belirlenecek olanlar teşvik edilecek ve bu sosyal etkinliğe katılmaları sağlanacaktır.

Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri tarafından, gözlemci öğretmenler eşliğinde, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan okulların öğrencilerine 01 Mart, 31 Nisan 2021 tarihleri arasında çevrim içi (online) olarak haftada iki kez, birer saat olmak üzere resim veya müzik ses icrası üzerine eğitim verilecek. İki ay sürecek olan çevrim içi (online) sanat eğitimine katılacak öğrencilerin, seçtikleri branşta (resim veya müzik ses icrası) temel bilgileri aldıktan sonra, birer eser ortaya çıkarmaları teşvik edilecek. Yapılacak tüm resim etkinliklerinin konusu serbest olacaktır. Etkinliğin sonunda öğrenciler tarafından ortay a çıkarılan resim eserlerinin orijinalleri, heykel, seramik, vs. eserlerin fotoğrafları ve müzik eserlerinin yer aldığı videolar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan İl MEM Seçici Kurulu tarafından değerlendirilecek, her iki alanda ( resim ve müzik ses icrası) il bazında birinci olan eserler Milli Eğitim Bakanlığı'na (Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü) gönderilecektir. Etkinlik kapsamında oluşturulacak İl MEM Seçici Kurulları tarafından seçilen eser sahibi öğrencilere verilecek ödüller; Her iki alanda il birincilerine: Birinci olan eserlerin ödülleri Bakanlık tarafından gönderilecek olup İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce ilgili öğrencilere teslim edilecektir. Resim alanı il birincilerine, Diz üstü bilgisayar (Laptop), Müzik ses icrası alanı il birincilerine: Dizüstü bilgisayar (Laptop), İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Resim alanı il ikincilerine ve İl üçüncülerine Tablet, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Müzik ses icrası alanı il ikincilerine ve İl üçüncülerine Tablet hediye edilecektir.

Katılım ve Teşekkür Belgesi: Etkinliklere çevrim içi çalışmalarda rehberlik etmiş ve onların ürün veya eser ortaya çıkartmalarını sağlamış Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile her iki alanda illerinde ilk üç dereceye giren eserlerin sahibi olan öğrencilere Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından "Katılım ve Teşekkür Belgesi" düzenlenecektir. Etkinlikler 1 Mart 2021- 30 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

TÜBİTAK Liseler Proje Yarışmasında Niğde Üç Madalya ile Döndü TÜBİTAK Liseler Proje Yarışmasında Niğde Üç Madalya ile Döndü

Editör: TE Bilişim