Türk Sanat ve Sanatçıları Uluslararası Platformda Tanıtmaya Devam Ediliyor.

 
İlimiz, Çiftlik İlçe Kaymakamlığı AB koordinasyon Merkezi tarafından yürütülmekte olan Türk Ulusal Ajansı Destekli, Grundtvig Yetişkin Eğitimi Projesi (ILWA-Integrating Language With Art ) kapsamında, 3. toplantıyı gerçekleşmek üzere 5 kişiden oluşan bir ekip İsveç’in Vetlanta şehrine gitti.

İsveç’de gerçekleştirilen toplantı esnasında , İsveç’li ortakların yetişkin eğitimi kurumunda konaklandı ve etkinlikler burada yürütüldü, okula ulaşıldığı anda, okul girişinde Türk Bayrağımızı gönderde görmek tüm ekibi mutlu etti. Proje irtibat kişisi A.Anıl TOROS burada öğrencilerle birlikte yetişkin eğitimi üzerine yapılan çalışmaları gözlemlendiklerini, ev sahibi ülkenin hazırlamış oldukları etkinliklere ve gezilere katılındığını belirtti.

 
Projenin hedefi doğrultusunda, Çiftlik Kaymakamlığı tarafından, Halk Eğitim Merkezince açılan Yabancı Dil kursu kapsamında, İsveç’de gerçekleştirilen ziyarete, kursiyerler ve Çiftlik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü katıldı. Kursiyerler tarafından ünlü ressam Osman Hamdi Bey ve Sultan Ahmet Camii örnekli çinicilik sanatı tanıtıldı. Sunumlar, İngiltere, İspanya, İsveç ve Almanya’dan katılan kursiyerler tarafından büyük ilgiyle takip edildi.

 
     Projeyle ilgili değerlendirmede bulunan Kaymakamımız Sayın Mustafa DİNÇ; ilk yılının tamamlanılmak üzere olunan projenin başarılı bir şekilde devam ettiğini, Ekim ayında ev sahibi olacağımızı , ülkemizi ziyaret edecek olan ortaklarımız için hazırlıkların şimdiden başladığını  ve proje kapsamında ülkemizi yurt dışında temsil eden ekibi kutladıklarını belirttiler.
 

Editör: TE Bilişim