İlimiz, Çiftlik İlçe Kaymakamlığı AB koordinasyon Merkezi tarafından  yürütülmekte olan Türk Ulusal Ajansı Destekli, Grundtvig Yetişkin Eğitimi Projesi (ILWA-Integrating Language With Art ) kapsamında, 2. toplantıyı gerçekleşmek üzere 3 kişiden oluşan bir ekip İspanya’nın  Malaga şehrine gitti.

 

İspanya’da gerçekleştirilen toplantı esnasında , İspanyol ortakların yetişkin eğitimi kurumlarının ziyaret edildiği, yetişkin eğitimi üzerine yapılan çalışmaların gözlemlendi, hazırlamış oldukları etkinliklere ve gezilere katılındığı proje irtibat kişisi A.Anıl TOROS tarafından belirtildi.

 

Projenin Amacı doğrultusunda, Çiftlik Kaymakamlığı tarafından, Halk Eğitim Merkezince açılan Yabancı Dil kursunun halen devam etmekte olduğu belirtildi. Proje hedef kitlesi doğrultusunda, İspanya’da gerçekleştirilen ziyarete, kursa devam etmekte olan iki yetişkin engelli öğrenicinin götürüldüğü ve öğrenciler tarafından Ebru sanatının tanıtımı ile ilgili sunumlar yapıldığı belirtildi. Sunumları izleyen, İspanya, İsveç ve Almanya’dan katılan öğrenciler, bu sanat türüne hayran kaldıklarını ve en kısa zamanda Türkiye’de denemek istediklerini belirttiler.

 

     Projeyle ilgili değerlendirmede bulunan Kaymakamımız Sayın Mustafa DİNÇ; Bu ve benzeri projeleri çok önemsediklerini, projeyi hazırlayan ve proje kapsamında ülkemizi yurt dışında temsil eden ekibi kutladıklarını, hazırlanacak olan benzer AB projeleri ile İlçemizde yaşayan değişik kesimden insanların yurt dışına gönderilerek hem vizyon kazanmalarının hem de sosyal yönden kendilerini geliştirmelerinin sağlanacağını ifade ettiler.

 

Projenin bir sonraki toplantısının ise Mayıs ayı içerisinde İsveç’e yapılacağı ve burada da çeşitli sunumlarla, ülkemizde gerçekleştirilen eşsiz sanat çeşitlilikleri konusunda bilgiler verileceği belirtildi.






Editör: TE Bilişim