İl Genel Meclisi 2024 yılı Mayıs ayı olağan toplantısı birinci birleşimi Meclis Başkanı Ömer Kılıç başkanlığında il özel İdaresi il genel meclis binası toplantı salonunda Ak Partili 9 Meclis üyesinin katılmamasına rağmen saf çoğunluğun sağlanması üzerine gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi 2024 yılı Mayıs ayı olağan toplantısı birinci birleşiminde bulunan 3 madde görüşülerek karara bağlandı. Gündem dışı söz hakkı alan CHP Grup Başkanı Mustafa Kızıltan söz ve yazılı olarak verdiği soru önergesinde,  Niğde ili Merkez İlçesi Fertek Mahallesinde bulunan İl Özel İdaresine ait; 1. Düğün salonunun tadilat yapılarak kiraya verilip verilmeyeceği, verilmesi halinde kaç yıl süreyle kiraya verilebileceği. Eski Belediye binasının tadilat yapılarak kiraya verilip verilmeyeceği, verilmesi halinde kaç yıl süreyle kiraya verilebileceği. Yeşilay Merkezi altında bulunan Çamlık Restaurant karşısındaki 5 Adet depoya tadilat yapılması, 3 tanesinin kiracısının kira süresi ve bedelinin açıklanması, diğer 2 tanesinin de kiraya verilip verilmeyeceği, verilmesi halinde kaç yıl süreyle kiraya verilebileceği. Fertek çarşısında bulunan kahvehanenin duyumlarımıza göre kira bedeli 18.000 TL olarak talep edildiğinden hiç bir esnaf kiralayamamıştır. Bu nedenle kira bedelinin uyarlanması ve kaç yıl süreyle kiraya verilebileceği, Nüfus itibariyle hamam olarak kullanılması mümkün olmayan tarihi hamamın restore edilmesi müze vb amaçla kiralanması ve atıl vaziyetten kurtulması için görüşülmesi. Fertek Mahallesinde çocuk parkı bulunmadığından İl Özel İdaresine ait konutlara yakın bir arsa bulunması halinde Niğde Belediyesine çocuk parkı yapılması hususunda bir arsa tahsis edilmesi. Fertek, Hançerli ve Koyunlu arasında bulunan ormanın, kent ormanı gibi restore edilerek halka açık piknik alanı olarak düzenlenmesi konusunda yazılı ve sözlü soru önergesi verdi.

Niğde İl Özel İdaresi Genel sekreteri Ali Nebol CHP Gurup Başkanı Mustafa Kızıltan’ın CHP gurubu adına verdiği soru önergesini cevapladı.

CHP'li Başkan Nergiz'den Sert Açıklamalar... Kimlerin İstifasını İstedi CHP'li Başkan Nergiz'den Sert Açıklamalar... Kimlerin İstifasını İstedi

Editör: Selim GÖKEL