31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin ardından, İl Genel Meclisi üyeleri seçilmiş, 10 Ak Parti, 5 MHP ve 4 üye de CHP'den seçildi. 

Meclis İl Toplantısında İl Genel Meclis ve diğer organların seçimini gerçekleştirdi. Ancak İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde Ak Parti grubu seçim öncesi karar alarak Borlu Erdal Niğdelioğlu'nu aday göstermiş Ak Partili üyelerin tamamı da Erdal Niğdelioğlu'ndan yana oy kullanmıştı. Ancak bu seçimde Erdal Niğdelioğlu aday iken yine Ak Parti'den Ömer Kılıç aday olmuş ve muhalefet ve kendi oyu ile birlikte muhalefetinin tamamının oyunu alan ancak kendi partisinden hiç bir üyenin oyunu almadan Ömer Kılıç seçilmişti. 

Borluya RED! … Bor’a ŞOK!... Daha neler göreceksiniz? Borluya RED! … Bor’a ŞOK!... Daha neler göreceksiniz?

Bugün Mayıs ayı toplantısında ilginç bir durum yaşandı. İl genel meclis Mayıs ayı birinci toplantısında İl Genel Meclis Başkanı seçilen Ömer Kılıç'a tepki gösteren Ak Parti Meclis üyeleri toplantıya katılmadılar.

İl Genel Meclis Toplantısına Meclis Başkanı Ömer Kılıç hariç Ak Partili üyelerin hiç biri katılmadı. Toplantı MHP ve CHP'li üyelerle salt çoğunluk olduğu için devam etti. 

AK PARTİLİ ÜYELERDEN ÖMER KILIÇ'A TEPKİ SÜRÜYOR

CHP'li Kızıltan sordu, Genel sekreter Ali Nebol cevapladı CHP'li Kızıltan sordu, Genel sekreter Ali Nebol cevapladı

Ak Partili üyelerin neden katılmadığı konusunda henüz bir açıklama gelmez iken Ak Parti İl Başkanlığından bu konuda bir açıklama bekleniyor. Whatsapp Image 2024 05 02 At 13.33.07

İl Başkanı Ömer Kılıç ise konu ile ilgili mecliste yaptığı açıklamada; 

“Gelmeyene de gel diyemeyiz. Toplantımız hayırlara vesile olsun inşallah. Bizim boş işlerle zaman kaybedecek hiçbir vaktimiz yok. Biz Niğde’mize tüm ilçelerimize tüm beldelerimize ve tüm köylerimize hizmet için seçildik, buradayız” dedi.

Kılıç, açıklamasının devamında; “İnşallah bu önümüzdeki süreçlerde en iyi kararları alıp, en iyi yatırımları yapacağımıza eminiz. Rabbim birlik beraberliğimize fitne sokmak isteyenlere fırsat vermesin. Amacımız gayemiz Niğde’miz için hizmet etmektir. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Buradan tüm il genel meclisi arkadaşlarımıza selamlarımızı iletiyoruz. Niğdeli hemşerimize selamlarımızı iletiyoruz. Toplantımız hayırlara vesile olsun hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

CHP'Lİ ÜYE  İLGİNÇ ŞEKİLDE,  SEÇİLMİŞ AK PARTİLİ ÜYELERİN KATILMAMA İRADESİNİ, "MECLİS İRADESİNİ HİÇE SAYDILAR" DİYE AÇIKLADI

Meclis çoğunluğunun sağlanması üzerine toplantı geçen birleşim özetinin okunması yoklama ile gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.Whatsapp Image 2024 05 02 At 13.32.53

Ak Parti Meclis üyelerinin meclis toplantısına katılmamaları üzerine gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Gurup Başkanı Mustafa Kızıltan, “Önceki toplantıda belirtilen gün ve saatte toplantı saatinin ve günün belirtilmesi üzerine Ak Partili meclis üyelerinin meclis toplantısına katılmayarak Meclis iradesini hiçe sayılıp, meclis iradesine saygısızlık yapılmıştır. Vatandaşlarımızın oylarıyla meclis üyesi seçilen ve vatandaşlarımız bizden yatırım ve çalışmalar beklerken Ak Partili meclis üyeleri toplantıya katılmayarak vatandaşlarımızın iradesini yok saymaktadırlar. Bununla ilgili olarak gerekli uyarıların yapılması ve yaptırımların yaptırılmasını CHP gurubu adına talep ediyoruz” dedi.

MHP'li İl Genel Meclis Üyeleri ise toplatıya katılmasına rağmen, herhangi bir açıklama yapmadılar. 

Whatsapp Image 2024 05 02 At 13.33.08

Whatsapp Image 2024 05 02 At 13.32.24
 

Editör: Selim GÖKEL