Niğde İl Genel Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı beşinci birleşimi İl Özel İdaresi toplantı salonunda İl Genel Meclis başkanı Ömer Kılıç Başkanlığında gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı beşinci ve son birleşimi yoklama, açılış ve gezen birleşime ait tutanak özetinin okunup oylanmasıyla başladı.

NİĞDE GEREKSİZ BİR KRİZE SÜRÜKLENİYOR

İl Genel Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı beşinci birleşimi gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı. Geçtiğimiz gün Ak Partili 9 meclis üyesinin ortak yaptıkları basın açıklaması sonrası Gündem dışı söz alan CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Mustafa Kızıltan; “ AK Parti İl Genel Meclisi üyelerinin açıklamaları, kentimizi asıl gündeminden uzaklaştırmakta ve tüm Niğde'yi gereksiz bir krize sürüklemektedir. Şehrimizin öncelikli sorunlarına odaklanmak yerine kişisel hesaplaşmaların öne çıkması kabul edilemez” dedi.

İL GENEL MECLİSİNİN GÖREVİ NİĞDE’YE HİZMETTİR

AK Partili il Genel Meclis üyelerinden ortak açıklama AK Partili il Genel Meclis üyelerinden ortak açıklama

İl Genel Meclisinin tek görevi Niğde’ye hizmettir diyen CHP’li Kızıltan; “ İl Genel Meclisi üyelerinin tek görevi, Niğde'ye hizmet etmek olmalıdır. Ancak yaşanan kriz, hizmet anlayışını gölgelemiş, kişisel çekişmelere kurban edilmiştir. Demokrasinin olmazsa olmazı, seçilmişlerin meşruiyetine saygıdır. Ömer Kılıç'ın seçim sürecine dair tartışmalar, il genel meclis üyelerinin oylarıyla bu makama geldiği gerçeğini göz ardı etmez. Aksi tutum, demokrasiye ve seçmen iradesine gölge düşürür. Cumhur İttifakı vurgusunun da yerinde olmadığı kanaatindeyiz. Zira Meclis Başkanlığı seçiminde diğer partilerin de desteği alınmıştır. Dolayısıyla bu meseleyi tek bir ittifaka hapsetmek doğru değildir. Kaldı ki biz CHP olarak, hiçbir ittifakın iç meselelerinin malzemesi olmak istemeyiz. Niğde'nin geleceği için önem taşıyan İl Genel Meclisi'nin çalışmalarının aksaması vahim bir durumdur. Şehrimizin öncelikli sorunlarına eğilmeli, siyasi kavgalar kenara bırakılmalıdır. Bizler her zaman demokrasinin ve halkın tercihine saygılı olacağız. Farklı görüşlere hürmet eder, uzlaşıdan yana bir tutum sergileriz” diye konuştu.

AĞLAMAYI BIRAKIN, NİĞDE’YE HİZMET EDELİM

Ak Partili meclis üyelerine ağlamayı bırakın gelin Niğde’ye hizmet edelim çağrısında bulunan CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Kızıltan; “ CHP olarak bir kez daha çağrımızı yineliyoruz: Ağlamayı bırakın, gelin Niğde'ye hizmet edelim! Şehrimizin çıkarları her şeyin üstündedir. Bunun ötesinde hiçbir şeyin önemi yoktur. Tüm siyasi parti ve kurumları sorunlara çözüm bulmak için birlik olmaya davet ediyoruz. Niğde her şeyin önündedir! Gerisi teferruattır” dedi.

A D O 5757

Editör: Selim GÖKEL