Niğde’nin Bor ilçesine yapılacak olan 250 yataklı Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin temel kazı çalışmaları başladı.

Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından hasar almış ve Bor Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başlamıştı. 
Bor ilçesine yeni bir fizik tedavi hastanesinin yapılması için çalışmalar başlatılmış, yapılan çalışmalar neticesinde 250 yataklı yeni Bor Fizik Tedavi Hastanesi’nin yapım ihalesi 27 Ocak 2023 tarihinde yapılmıştı. İhale sürecinin tamamlanması ve yeni hastanenin deprem yönetmeliğine göre projelendirilmesinin ardından yüklenici firmaya yer tesliminin yapılmasının ardından yeni hastanenin temelinin atılmasının ardından temel kazı çalışmaları başladı. 

SMA Hastası Sevgi İçin Niğde’de Kermes Düzenleniyor SMA Hastası Sevgi İçin Niğde’de Kermes Düzenleniyor

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşası 62 bin 499 metrekare alana inşa edilecek. Hastanede ayrıca 15 ünitlik ağız ve diş sağlığı merkezi bulunacak. Hastane inşaatının 700 günde tamamlanarak 2025 yılında hizmete sunulması bekleniyor. 

Yeni hastane tamamlana kadar Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Bor Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye devam edecek

Editör: Selim GÖKEL