Nevşehir Havalimanı'nın pist bakım çalışması nedeniyle bir süre kapatılacağı öğrenildi.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı pist bakım ve aprondaki bazı çalışmalar nedeniyle Ağustos ayında kapatılacağı öğrenildi. Bakım çalışmasının yaz aylarına denk getirilmesi ise turizmcileri ve bölgedeki balon turu yapan firmaları endişelendiriyor. Turizmciler bakım  çalışmalarının turistin daha az geldiği kış dönemlerinde yapılmasının doğru olacağını söylediler.  Havalimanının yaklaşık 6 ay kapatılıcağı şeklinde açıklamalar yapılırken, Borhaber.net' in bazı kaynaklardan edindiği bilgi ve iddialara  göre;   Kapadokya Havalimanının  gerek dış politika gerekse ülke ekonomisinden dolayı  havalimanının  verimliliğinin düştüğünü,  kapalı kalacak sürenin tahminlerden daha fazla olacağını,   aynı sorunların başka havalimanlarında da yaşandığını iddia ettiler. 

NEVŞEHİR TURİZMCİLERİ TEPKİLİ

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, sadece Kapadokya'da turist sayısında yüzde 75'e yakın bir düşüş olduğunu açıkladı.Kapadokya'da sadece nisan-mayıs aylarında cumartesi günlerine sıkışmış yerli yoğunluğu dışında hiç hareketlilik olmadığını belirten Dinler, yüze yakın personel istihdam eden bazı işletmelerin günü 5 - 10 oda ile kapatmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Turist sayısında yaşanan düşüşün yanı sıra Kapadokya ve Türkiye turizmcilerinin birçok sorunu da birlikte yaşadığını kaydeden Dinler, yaptığı açıklamada bu sorunlardan bazılarını şu şekilde sıraladı: "Kapadokya Havalimanı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından ağustos ayı sonu itibariyle geçici olarak 6 aylığına bakım adı altında kapatılmak isteniyor. Bir kaç yıl önce sadece günde 1 sefer İstanbulAtatürk-Nevşehir seferi olan havalimanımız bugün Atatürk, Sabiha Gökçen, Antalya veİzmir olmak üzere 4 farklı noktaya Kapadokya'yı bağlıyor. Antalya seferleri hariç tüm hatlar yüksek doluluk yakalamışken, bizler bu havalimanını kullanın diye o kadar reklam yapıp birçok acenteyi burayı kullandırma noktasında bilgi sahibi yapmışken kapatmak ne oluyor DHMİ? Siz Kayseri Havalimanı'nda pist bakımı yaparken, terminal binasını yenilerken havalimanını kapattınız mı? Kayseri'ye yapmadığınız muameleyi neden Kapadokya'ya yapıyorsunuz?"


Erdoğan Özegen; Niğdeliler 2018 Yılında Uçacak... İLGİLİ HABER İÇİN MANŞETE TIKLAYIN


 
Editör: TE Bilişim