Niğde’de o köyde cenaze yemeği yasaklandı Niğde’de o köyde cenaze yemeği yasaklandı

Niğde Gazeteciler Cemiyetinin  açılması aynen aşağıda

KAMUOYUNA DUYURU
OLMADI SAYIN VALİM….
Bir şehirdeki yerel gazeteler o şehrin gelişmişliğini, okuma düzeyini, halkın şehrine ve bölgesine ilgisini duyarlılığını gösterir. 

YEREL BASIN, bulunduğu ilin gelişip kalkınabilmesi, halka hizmet ile yükümlü olan kesimler ile halk arasında köprü oluşturabilmesi, ilin ihtiyaçları ve aksayan yönlerinin sergilenmesi ile halk adına uyarı ve denetim görevi yapması, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, STK'lar ve siyasi yelpazenin tüm kesimlerinin çalışmalarının halka aktarılabilmesi, kısaca eğitimden, sağlığa, kültür sanattan, asayişe ulaşımdan, turizme ve ticari hayata istisnasız hayıtın akışı için olan tüm alanlarda görev üstlenmiş olan en önemli unsurların başında gelmektedir.

Önceki gün sosyal medyada Sayın Niğde Valimiz Yılmaz Şimşek'in Narlı Göl incelemeleri ve ardından bugün Göllüdağ incelemelerinde yerel basının bu programın dışında tutulması, yerel basın yerine ulusal ajans ve bu ajanslara bağlı internet sitelerinin tercih edilmesi yıllardır ilimizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla fedakarca yayın yapan, vergisini veren resmi istihdam sağlayan, katma değer üreten yerel gazetelerimizi derinden üzmüştür. 
Sayın Valimizin ve programı hazırlayan valilik personelinin yerel basına karşı sergilemiş olduğu bu tutum ve davranışı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu davranışın bir hata olmadığını ve bilinçli ve kasıtlı olarak yapıldığını düşünmekteyiz. 
Yerel Gazetelerimiz ve basın mensubu arkadaşlarımız içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde sağlıklarını riske atarak halkın haber alma hakkının sağlanması için canla başla çalışmış, hükümetimizin, devletimizin, kamu kurumlarımızın ve valiliğimiz almış olduğu kararların halka doğru ve en hızlı bir şekilde ulaşması için görevden kaçmamıştır. 
Yerel yöneticiler, bürokratlar ve siyasiler ulusal gazetelerde kendilerine yılda bir kez bile yer bulamazken, yerel gazetelerimizde hemen hemen her gün haberleri yayınlanmaktadır. Hal böyleyken yerel basına destek olması gereken Valilik, Belediye Başkanlığı ve diğer kamu kurumlarımız maalesef basında ayrımcılık yapmaktadırlar. 

Yerel Basınımızın Valilik tarafından yapılan programlara çağrılmamasını kabul etmemiz mümkün değildir. Niğde'nin yararına yapılacak bir yatırım bir iş varsa yerel basınımızın da orada olması gerekmektedir. Ulusal basını besleyen kılcal damarlar yerel basındır. Yapılan programların ulusal basında, ulusal televizyon kanallarında çıktığına da şahit olamıyoruz. 

Niğde Yerel Basını her zaman devletinin ve hükümetinin yanında olmuştur. Bunu da ilimizin yöneticileri, siyasileri ve bütün kesimleri gayet açık ve net görmelerine rağmen yerel basınımıza karşı sergilenen bu tutumu kabul etmediğimizi bir daha kamuoyuna bildir. Yerel basın olarak bizlere karşı bu tutumu sergileyin kamu kurumları, siyasiler ve diğer kuruluşlara karşı bizlerde yerel basın olarak karşı tutum sergileyeceğimizi, 

Niğde halkını KÖR, SAĞIR, DİLSİZ BIRAKMAK İSTEYENLERE KARŞI Niğde yerel basını olarak tek yumruk halinde mücadelemize devam edeceğimizi, Niğde Yerel Basınını hiçbir kurum ve kuruluşun yok sayamayacağını, saygıdeğer Niğde Kamuoyuna sunarız. 
Saygılarımızla.

Editör: TE Bilişim