CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 1931-2013 yılları arası kullandıkları demiryolu geçidi kapatılınca köyden arazilerine gidecek yolları ortadan kalktı. Treni durduran ve Genel Müdürden söz alan çiftçiler sözler unutuldu. Biz yine geçit bekliyoruz” diye dert yandılar.

Niğde ili Ulukışla ilçesi  Güney Köyünde köylüleri dinleyen CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, “Vatandaş, tarlasına, bağına bahçesine geçemiyor. Güney köyünün ulaşım sorununun mutlaka çözülmesi gerekiyor” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Ulukışla’nın Güney köyünü ziyaret etti. 

CHP Milletvekili Gürer’e  1931 yılından 2013 yılından bu yana tren yolu geçidinin kapalı olması nedeniyle yaşadıkları ulaşım sorununu anlatan köylüler, 10 yıldır çalmadık kapı bırakmadıkları halde, mağduriyetlerinin giderilmediğini belirttiler. 

10 YILDIR GEÇİT YOK 

Köylüler adına taleplerini dile getiren Güney Köyü Muhtarı Adnan Dilmen, 1931 yılında açılan demiryolunun, köy yerleşim alanı ile tarım alanlarını birbirinden ayırdığını belirterek, “2013 yılına kadar kullandığımız demiryolu yaya geçidi, bu tarihten itibaren kapatıldı. Ancak alternatif bir çözüm yolu da üretilmedi. Evlerimizle; tarlamız, bağımız, bahçemiz arasında kalan demiryolu geçidi kapalı olduğu için mağduriyet yaşıyoruz. Biz tarlamıza, bağımıza, bahçemize nasıl gideceğiz, bize bir çözüm bulunmalı diyerek başvurduğumuz tüm yetkililerden bir sonuç alamadık. Yol kesip treni durdurduk, milletvekillerine başvurduk, başkanlara başvurduk, Devlet Demiryolu Genel Müdürüne dururumuzu anlattık ama yine de derdimize bir çare bulamadık” diyerek, köy halkı adına yaşadıkları mağduriyeti anlattı. 

MECBUREN GEÇİYORUZ 

Demiryolu geçidi kapalı olmasına rağmen mecburen geçiş yaptıklarını söyleyen köy muhtarı Adnan Dilmen, “Yasak olmasına rağmen geçiyoruz, başka çaremiz yok. Aksi taktirde bağımıza, bahçemize, tarlamıza nasıl gideceğiz. Karşıda 6 bin dönüm tarım arazimiz var” diye konuştu. 

Dilmen, bir an önce tarım arazileri ile köy yerleşim alanını ikiye bölen demiryoluna bir geçit yapılması gerektiğini de ifade etti. 

Köylülerin taleplerini dinleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise toplulaştırma yapılan yerlerde, yolun bile unutulduğunu duyduklarını ancak Güney köyünde yaşanan mağduriyet gibi sorunla daha önce karşılaşmadıklarını belirtti. 

Niğde’den Koray Aydın’a tam destek Niğde’den Koray Aydın’a tam destek

KÖYLÜ TARLASINA NASIL GEÇECEK?

Tarlasına, bağına, bahçesine geçiş yapamayan köylülerin haklı taleplerinin mutlaka yerine getirilmesi gerektiğine değinen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Buraya bir an önce geçit yapılarak mağduriyet giderilmelidir. Köylü, arsasına, tarlasına, bağına bahçesine nasıl gidecek?” diye sordu.

ÖNEMLİ SORUN 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bölgenin çok farklı sorunlarının olduğunu ancak ulaşım ve can güvenliği açısından önemli görülen bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Editör: Selim GÖKEL