Niğde'de Ev Sahibi Boşaltılan Daireyi Görünce Şok Geçirdi Niğde'de Ev Sahibi Boşaltılan Daireyi Görünce Şok Geçirdi

Hayvan pazarlarında kurban telaşı başladı. Niğde Belediyesi Hayvan pazarında kurbanlıklar alıcılarını bekliyor. Hayvan pazarının en büyük iki hayvanı olan Osman ile Paşa alıcı beklerken, Osman isimli büyükbaş hayvanı sahibi 150 bin TL isterken, Paşa’ya ise sahibi 140 bin Lira istiyor. Pazara gelen vatandaşlar Osman ve Paşa isimli büyükbaş hayvanlar pazarın gözdelerinden.
Veterinerler pazara gelen kurbanlıkları sürekli kontrol ediyor
Tarım İl Müdürlüğü ekipleri hayvan pazarlarındaki tüm kurbanlıkları birer birer kontrol ediyor. Yaş durumundan gebe olup olmadığına, aşı durumundan veteriner sağlık raporuna kadar her şeye bakılıyor.
Kurbanlık fiyatları geçen yıla oranla arttı
Fiyatlar geçen seneye göre az da olsa arttı. Küçükbaşlarda fiyat, 6 bin 500 ile 12 bin lira arasında değişiyor. Büyükbaşlarda ise 60 bin liradan başlayan fiyatlar 150 bin liraya kadar çıkabiliyor. Pazara kurbanlık almaya gelen alıcılar ise, piyasanın biraz yüksek olduğunu belirterek, "Gün geçtikçe fiyatlar biraz daha düşüyor, bayrama doğru biraz daha düşmesi bekleniyor. Pazarda baya hayvan var. Hayvanlar güzel ama piyasa şartlarına göre fiyatlar biraz yüksek" dedi.