Seçim çalışmaları kapsamında hemşehri dernekleriyle bir araya gelmeyi sürdüren Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bu yıl yaz aylarından itibaren Niğde’de işsizlik sorununu tamamen ortadan kaldıracaklarını açıkladı.

Çoğunluk hissesi Niğde Belediyesine ait olan 2. Organize Sanayi Bölgesinde altyapı çalışmalarının ardından firmaların yatırıma başlayacağını belirten Başkan Özdemir, Niğde’nin artık göç veren değil, göç alan bir il olacağını ifade etti.

BAŞKAN ÖZDEMİR YENİ DÖNEM PROJELERİNİ TANITIYOR

Niğde’den Koray Aydın’a tam destek Niğde’den Koray Aydın’a tam destek

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala, düzenledikleri toplantılarda vatandaşlarla bir araya gelerek, yeni dönemde hayata geçirecekleri projelerle ilgili açıklamalarda bulunmayı sürdürüyor.

Hafta sonu Murtaza Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin iftar programı, Üç Kapılılar Derneği’nin Halkla Buluşma Toplantısı ve Çınarlılılar Derneğinin üye toplantılarına katılan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir bir yandan da Dr. Sami Yağız Caddesi, Bankalar Caddesi ve Selçuklu Caddelerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

İftar programları, hemşehri derneklerinin düzenledikleri toplantılar ve esnaf ziyaretlerinde, yeni dönem projeleriyle ilgili müjdeleri sıralayan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, en önemli projelerinden birinin de yüzde 58 hissesi Niğde Belediyesi’ne ait olan 2. Organize Sanayi Bölgesi Yatırım Projesi olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE’NİN EN CAZİP ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİ NİĞDE’DE KURUYORUZ

Niğde-Kayseri yolu üzerindeki Konaklı beldesi yakınlarında altyapı çalışmaları devam eden 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’nin en cazip organize sanayi bölgelerinden biri olduğuna değinen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Ülkemizde en çok teşvik uygulanan 6. Bölge teşviki kapsamında yatırımcıları ağırlayacağımız 2. Organize Sanayi Bölgemiz; otoyola ve Niğde-Kayseri yoluna yakınlığı, hemen yanı başına Demiryolu Yükleme Merkezi yapılacak olması burayı Türkiye’nin en cazip organize sanayi bölgelerinden biri haline getiriyor. Bu nedenle de yatırımcılar şimdiden burada yatırım yapmak için sıraya girdi. Henüz altyapı çalışmaları devam eden 2. Organize Sanayi Bölgesine şu ana kadar 150’den fazla firma yatırım talebinde bulundu” diye konuştu.

NİĞDE GÖÇ VEREN DEĞİL, GÖÇ ALAN BİR İL OLACAK

Niğde’deki 1. Organize Sanayi Bölgesi ve Bor’daki Deri ve Karma Organize Sanayi Bölgesinin tamamen dolduğu gibi genişleme alanlarının da dolmak üzere olduğunu vurgulayan Başkan Özdemir, “2. Organize Sanayi Bölgesinde de firmalar yatırıma başladığında, Niğde’de işsizlik diye bir sorun kalmayacak. Hatta bu yaz aylarından itibaren işsizlik sorununa köklü çözüm getirmiş olacağız. Tarım ve turizm kenti olan Niğde, sanayi kenti olma yolunda da kabuğunu kırmaya başladı. Bu nedenle Niğde’miz göç veren değil göç alan bir il olacak” şeklinde konuştu.

Whatsapp Image 2024 03 25 At 15.51.42 (4)

Editör: Selim GÖKEL