İlimiz futbol takımının Bölgesel Amatör Lig’den (BAL) Süper toto 3. Lige çıkması küçümsenmeyecek bir başarıdır. Bu başarıya imza atan yöneticisinden malzemecisine, masöründen teknik direktörüne emeği geçen herkese ne kadar teşekkür etsek azdır. Teşekkür ediyor başarılarının daim olması dileklerimi iletiyorum.
 
      Başarı tek bir maçla gelmiş gibi Ceyhanspor maçı ve skoru (4-0) izleyici sayısı, milletvekili vali vb. düzeyindeki yoğun ilgi BAL dan kurtuluşun sevinci ile harmanlanıp manşetlerden verildi. Hâlbuki başarı haftalar boyunca kan ter içinde mücadeleyle geçen bir sezonun ardından geldi.
 
       Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda oynanan karşılaşma aslında başarıya ulaşmanın son 90 dakikasıydı Niğde Sporlu topçular bu mücadeleden de alınlarının akıyla çıkıp yıllardır süren 3. Lig hasretimize son verdiler. Aslında son derece gergin başlatan mücadeleyi kolaylaştıran Erdi kardeşimizin 9. Dakikada attığı goldü. Bizim yerel basın spor servislerinin yorumlarına inanırsak aldanırız. Ceyhanspor seyircisi (en az bizim seyirci kadar varlardı) takımlarını ikinci gole kadar çok iyi destekledi. İkinci golle birlikte klasik kaybeden takım taraftarı ritüellerinden olan koltuk kırıp sahaya fırlatma eylemlerine tanık olsak da 3. gol ve peşinden gelen 4.gole (66 da Mustafa’nın penaltıdan attığı gol) kadar hararetle destekledi.
 
      Ama bizim topçular Bal’dan kurtulmayı 3. Lige çıkmayı daha çok isteyen ve bunun için kora kor mücadele veren bir anlayışla sahadaydılar ve tüm maç süresince bu disipline uygun bir oyunla son 90 dakikayı başarıyla tamamladılar.
 
     Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Ak Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın da aralarında bulunduğu bir çok üst düzey AK Partiliyi bir arada görünce “AK partililerin” futbola olan ilgisinin Genel Başkanları ve Başbakanımız R. Tayyip Erdoğan’dan geldiği yorumları yapılmasına neden oldu.
 
      Maç sonrası ise Niğde Belediyespor'un oyuncuları, 3. lige yükselmenin sevincini taraftarlarıyla paylaştı. Stadyum içinde zafer turu atan topçularımız, daha sonra Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve yöneticilerle birlikte fotoğraf çektirdi.(Kıskandıran fotoğraf başlıklı haberlerle yerel basında haklı yerini bulan ve Niğde Belediyesince şehrimiz billboardların da sergilenen fotoğraf kareleri bu anın kareleridir.)
 
      Gelelim Spor toto 3. Liginde kalıcı olamaya. Niğde Futbol alt yapısı olarak oldukça çorak bir il. Geçmişinde her ne kadar 2.lig takımı olma gibi başarılar olsa da kalıcı olmadığımızı üzülerek belirtmeliyim. Düzenli mali kaynakların kıtlığı, kulüp yöneticilerinin zorunlu kalarak yönetimlerde bulunduğu yâda konjonktürel olarak ilgilendikleri futbol takımları halk desteğinden de mahrum kalınca yükseldiği liglerde kalıcılığı sağlayamadı. Aynı hatalar tekrar edilmez ve 3. Lig rüzgârı iyi işlenip birkaç transfer de gerçekleştirilirse 3. Ligde uzun yıllar top koşturup daha üst liglere çıkmanın temelini oluştura biliriz diye düşünüyorum.
 
       Elde edilen başarıyla yetinmeden daha büyük başarılar için Niğde Belediye Spor maçlarını lütfen stadyuma giderek türbinden izleyelim. Taraftar 12. Oyuncu sözü boşa söylenmiş bir söz değildir. Takım oyunlarının en önemli itici güçlerinden biri olduğu uzmanlarınca kanıtlanmış bir önermedir. Niğde Belediye Spor ’un bir üst lige çıkması diğer tüm sportif branşlarda emek yoğun mücadele eden sporcularımıza da moral motivasyon olacaktır.
 
 
      Şehrimizin değil futbol takımının bir üst lige çıktığını gözden kaçırmadan can-ı gönülden bu başarıyı şehrimize kazandıranlara bir kez daha teşekkür eder, başarılarının daim olmasını temenni ederim.