Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası başkanı Şinasi Göktepe, kent genelinde bulunan üyelerini ziyaret ederek istek ve taleplerini varsa sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Üye ziyaretlerinde Bakkalların ve tekel bayilerinin sorunlarını dinleyen Göktepe, tespit edilen sorunların çözümü için gerekli yerlerle görüşeceklerini belirtti.

Her türlü ürünü satan zincir marketlerin küçük esnafları olumsuz etkilediğini söyleyen Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Göktepe, “Ulusal zincir marketler temel gıda ürünleri dışında, kırtasiye ürünleri, gibi ürünleri satarak piyasada haksız rekabet ortamı oluşturuyor. Pazar onların eline geçmiş durumda. Açma kapama saatlerinin belli olmaması, haftanın 1gün bile kapanmasına müsaade etmemeleri sebebiyle piyasadaki boşluktan istifa edip hayatın pahalanmasına, esnafın yok olmasına ve çalışanların mağdur olmasına sebebiyet veriyorlar. Oysa dünyada bu iş nasıl yürütülüyorsa bizde de aynısının yapılması lazım” dedi.

Niğde’de Uçurtma Şenliği ile gökyüzü renklendi Niğde’de Uçurtma Şenliği ile gökyüzü renklendi

Kredi kartı faizlerinin artmasıyla vatandaşlar gibi esnafları da sıkıntıya soktuğunu belirten Göktepe; “ Enflasyonun yükselip banka faizlerinin artması vatandaşa yansıdı. Kredi kartı alışkanlıkları kolaylık sağladı ama artan maliyetler hem esnafı hem de nihai tüketici olan kart kullananları mağdur eder hale geldi.  Kredi kartı faizleri yüzde 4’ü aşınca vatandaş sıkıntıya girdi. Kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Neredeyse 600-700 bin kişi artık kredi kartı borcunu ödeyemez hale geldi. İş yerlerinde veresiye defterlerine dönüş olsa da kredi kartı kolaylığı her alanda yaygınlaştı. Bir taraftan kredi kartlarıyla ödeme yapılırken kullanılan POS cihazlarının da maliyeti arttı. POS cihazlarının işletim giderleri, komisyon oranları ve 45 günü aşan geri ödeme süreleri nedeniyle maliyetler esnafın kazancını aşmaya başladı. Dolayısıyla vatandaş da esnaf da mağdur konumda” diye konuştu.

Editör: Selim GÖKEL