Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Niğde Şube Müdürlüğü Av koruma ekibi ile Niğde Bor İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen operasyonda canlı mühre ve tuzak kullanarak yasa dışı Yırtıcı kuş avlayan 2 kişi suçüstü yakalanmıştır.

Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Niğde Şube Müdürlüğü  Av Koruma ekipleri ve Bor ilçe Jandarma ekipleri tarafından Bor İlçesi Badak ovasındaki operasyonda 2 otomobil ile canlı mühre ve tuzak kullanarak yasa dışı Yırtıcı kuş avlayan 2 şahıs suçüstü yakalandı. Yakalanan şahısların araçlarında Yırtıcı Kuş avında canlı mühre olarak kullanılan 10 adet güvercin, 2 adet kerkenez ile canlı yakaladıkları 1 adet Ulu doğan yakalandı.  Kaçak avcıların yakaladıkları güvercinler ve Ulu doğanın bakım ve kontrolü sağlanarak av koruma ekipleri tarafından doğal ortamlarına bırakıldı.

Kaçak avda kullandıkları 9 adet tuzak ve 2 otomobile el konulurken Avda kullanılan ruhsatsız 1 adet Tek Kırma Tüfekte Muhafaza altına alındı. Niğde Şube Müdürlüğünce şahıslar hakkında yasal işlem başlatılmış olup idari para cezaları ile tazminat bedeli uygulanacaktır.

 
Editör: TE Bilişim