Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, 81 il emniyet müdürlüğüne gönderdiği genelge doğrultusunda Niğde’de de toplu taşıma araçları ve şehirlerarası yolcu otobüslerinde sivil trafik polisleri tarafından denetleme yapılmaya başlandı.

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Ekipleri, il genelinde ve şehirlerarası yollarda sivil olarak toplu taşıma araçları, yolcu otobüsleri içerisinde ve karayollarında belirli bölgelerde sivil araçlar ile trafik denetimleri yapıyorlar.

Toplu taşıma araçları içerisinde yoluculuk yapan polis ekipleri yol boyunca sürücülerin tutum, davranışları ile kural ihlallerini ve yolucuların emniyet kemerlerini takıp takmadıklarını aynı zamanda şehirlerarası yollarda şerit ihlali, hız sınırını aşıp aşmadıkları ve buna benzer konular üzerinde denetleme yapıyorlar.

Trafik kazalarının önüne geçmenin tek yolunun trafik kurallarına uyulması ile sağlanabileceğini belirten Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, araç sürücülerinin ve yayaların trafik kurallarına kesinlikle uymaları gerektiği isterken, kural ihlali yapanlara trafik kurallarına uymayanlara ise gerek cezai işlemlerin uygulanacağını söyledi.
 
Editör: TE Bilişim