Niğde'nin Ulukışla ilçesinde iki güvenlik görevlisinin şehit olduğu, bir kamyon sürücüsünün de öldüğü terör saldırısıyla ilgili detaylar ortaya çıkıyor. İddiaya göre saldırganlar, olaydan bir gün önce El Kaide bağlantılı IŞİD'in kontrolündeki Suriye'nin Atmeh bölgesinden Türkiye 'ye yasadışı yollarla giriş yaptı. Hatay'da görüntülerine de ulaşılan üç saldırganın IŞİD saflarında savaştığı öğrenildi.

HABER İLE VİDEOLARIMIZ SAYFANIN DİBİNDE...

Saldırganların, Türkiye'ye Interpol üzerinden bildirilen 1470 kişilik El Kaide listesinde yer aldığı da öne sürülüyor.


GÖRÜNTÜLERİNE ULAŞILDI

Radikal'de yer alan habere göre; Güvenlik birimlerinden edinilen bilgiye göre, üç saldırgan 19 Mart'ta Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki Atmeh bölgesinden Türkiye'ye giriş yaptı. İkisi Arnavut biri de Kosovalı olan saldırganlar Hatay'dan kiraladıkları araçla İstanbul'a, buradan da ülkelerine geçiş yapmak istedi. Hatay'da saldırganların görüntülerine ulaşan istihbarat ekipleri, burada herhangi bir bağlantılarına ise ulaşamadı. Saldırganların ilk ifadelerinde Türkiye'de saldırı planlamadıklarını, daha önce de Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtiklerini ve aynı güzergâhı kullandıklarını söyledikleri öğrenildi.


KORKUDAN ATEŞ AÇTILAR

Saldırganların, yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine, kendilerine yönelik operasyon yapacağı korkusuyla ateş açtıklarını ifade ettikleri de ileri sürüldü. İstihbarat ve terörden oluşan sorgu ekiplerinin, bu olayla bağlantılı başka bir saldırı planı olup olmadığı konusunda da saldırganları sorguladıkları bildirildi.


GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Yaralı iki saldırgan, önceki gece 03.30'da Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Güvenlik gerekçesiyle hastanenin arka kapısından içeriye alınan saldırganların bulunduğu katta geniş güvenlik önlemleri alındı. Olaydan sonra kaçan ve Ulukışla'ya bağlı Köşkönü Köyü'nde yakalanan üçüncü saldırgan da Niğde Jandarması'ndaki işlemlerinin ardından Ankara'ya götürüldü.


EL KAİDE LİSTESİNDE YER ALIYORLAR

Başta Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda ve Belçika olmak üzere birçok Avrupa ülkesi, Türkiye'den Suriye'de radikal İslamcı gruplara katılarak Esad'a karşı savaşan vatandaşları için yardım istemişti. Saldırganların, Interpol üzerinden Türkiye'ye bildirilen 1470 kişilik El Kaide listesinde yer aldığı öğrenildi. Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye başvurmasının ardından Suriye'deki radikal islamcı gruplara katılmak için Türkiye üzerinden geçiş yapan 815 kişi, Avrupa ülkelerine iade edilirken 655 kişi için ise arama kararı çıkartılmıştı.


VÜCUDUNDAN 11 KURŞUN ÇIKTI

Saldırganların öldürdüğü kamyon şoförü Turan Yaşar dün Ankara'da toprağa verildi. Üç çocuk babası olan Yaşar'ın eşi Satı ile küçük kızı Zeynep cenazede fenalık geçirdi. Yaşar'ın ağabeyi Mehmet Yaşar, saldırganların güvenlik güçlerinden kaçarak kardeşinin kamyonunu gasp etmek istediğini belirterek, "Kardeşim saldırgana tekme atıp kamyonun kapılarını kilitlemiş. O sırada iki saldırgan kardeşimi çapraz ateşe almışlar. Kamyonun şoför mahallinde 20 kurşun izi var" dedi. Otopside de Yaşar'a 11 kurşunun isabet ettiği ortaya çıktı.


Şehit olan polis memuru Adem Çoban ve jandarma astsubay Adil Kozanoğlu için de önce Adana Valiliği'nde resmi tören düzenlendi. Daha sonra şehit polis Adem Çoban Adana'nın Ceyhan ilçesinde, şehit astsubay Adil Kozanoğlu ise Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.



Editör: TE Bilişim