Niğde'de Niğde-Kayseri karayolunun 13. kilometresinde Aktaş Kasabası ilerisinde bir kamyon altında piknik tüpüne bağlı bomba süsü verilen düzenek bulundu.



Yol kenarında patates satan M.K., 38 LR 861 plakalı kamyonetini dün gece Niğde-Kayseri karayolunun 13. kilometresinde bırakarak evine gitti. Sabah geldiğinde kamyonetin altında bulunan akünün yanında piknik tüpü ile içerisinde sarı renkte sıvı madde bulunan bir pet şişe gören M.K., durum polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri, kamyonetin birbirine yaklaşık 100 metre mesafede bulunan 2 akaryakıt istasyonunun ortasında yer alması nedeniyle, yolu trafiğe kapatarak güvenlik önlemleri aldı. Bölgede itfaiye ve ambulanslar da hazır bekletildi.

Özel kıyafetli bomba uzmanı tarafından yapılan incelemede, piknik tüpü ve içerisinde sıvı madde bulunan pet şişenin bir kablo ile kamyonetin aküsüne bağlandığı belirlendi. Düzenek bomba uzmanı tarafından etkisiz hale getirilerek kamyonetten çıkarıldı.

Yetkililer, bomba süsü verilen düzeneğin piknik tüpünü patlatma ihtimalinin bulunmadığını belirterek, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Bomba, bomba imha uzmanlarının yaklaşık bir saatlik çalışması sonrasında etkisiz hale getirildi.











Editör: TE Bilişim