Niğde'de bir vatandaşı telefonla dolandırdığı iddia edilen 3 kişi Gaziantep'de yakalandı. 


 Edinilen bilgiye göre Niğde'de  bulunan bir vatandaşı telefon ile arayan şüpheliler kendilerini Polis ve Cumhuriyet Savcısı olarak tanıttıktan sonra, "Adınıza hat çıkartılmış, internetinize girilmiş, operasyon yapacağız bize yardımcı olun şüphelileri yakalayalım. Eşinize 66 bin lira para bıraktık, sizi eşiniz ile görüştüreceğiz, vereceğim hesap numarasına para havalesi yapın, bu paraları şüpheliler çekerken yakalayacağız. Zaten paraları eşinize bıraktık, sizi eşiniz ile görüştürelim" dedikten sonra telekonferans yolu ile mağdur vatandaş eşi ile görüştürüldü.  Dolandırıcıların sözlerine inanan vatandaş verilen hesap numarasına toplam 66 bin  TL para havale yaptı.




Aynı dolandırıcılar benzer yöntemle Bayburt'ta bulunan bir vatandaştan da 32 bin 200  TL parasının dolandırdı.



Yapılan şikayet üzerine harekete geçen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde titiz bir çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda olayın şüphelisi olduğu belirlenen M.A.'nın yeri kısa sürede tespit edilerek gözaltına alındı.



İfadesi alınan şüpheli daha sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine teslim edildi. M.A.'nın bu olayları İ.A. ve M.Ş. ile birlikte gerçekleştirdiğinin tespit edilmesi üzerine bu iki şahısta gözaltına alındı.



Emniyet müdürlüğünde ifadeleri alınan 3 şüphelide 'İletişim cihazlarıyla dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi.







AŞAĞIDAKİ VİDEOLAR NİĞDE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DOLANRICILIK KONUSUNDA UYARICI VE BİLGİLENDİRİCİ KISA FİLM VİDEOLARIDIR. 



Editör: TE Bilişim