İddiaya göre düğünün üzerinden yaklaşık 1 ay geçtikten sonra İslam'ın annesi Aysel Aydın, 21 Ekim 2014'te karayoluna çıkarak yoldan geçen araçlardan yardım istedi. O sırada devriyede olan jandarma ekibi kadının yanına gitti. Aydın'ın "Gelinim kendini vurdu, yardım edin" demesi üzerine jandarma eve gittiğinde balkonda ağlayan Rahmi Aydın ile karşılaştı. Rahmi Aydın da jandarmaya "Gelin kendini vurdu" dedi.

TELEFONLARI DİNLEMEYE ALINDI

Yapılan ilk incelemede Hilal Ünal'ın göğsüne isabet eden tek kurşunla öldüğü belirlendi. Rahmi Aydın ile eşi Aysel Aydın'ın çelişkili ifadeler vermesi üzerine küçük gelinin cinayete kurban gitmiş olabileceğini değerlendirilerek telefonları dinlemeye alındı. Rahmi Aydın, olaydan sonra telefonla görüştüğü K.G.'ye, "Kendini vurdu, vuruldu" dedi. K.G. da yine telefonda konuştuğu anne Aysel Aydın'a, "İslam veya biri suçu üzerine alsın, 'Kazaen ben yaptım' desin. Hiç olmazsa biri yatsın" dedi. Aysel Aydın ise "Ya olmaz, sonradan ifade döner mi?' diye cevap verdi.

NAMUS NEDENİYLE Mİ ÖLDÜRÜLDÜ?

Ayrıca küçük kızın, Eylül ayında sosyal medyada tanıştığı İslam Aydın'ın tecavüzüne uğradığı ve bu nedenle evlenmek zorunda kaldıkları ortaya çıktı. 

Olay yeri inceleme raporunda da Hilal Ünal'ın 'uzak atış' ile öldüğü, Rahmi Aydın'ın gömleğinde, Aysel Aydın'ın hırkasında atış artığının bulunduğu ve bu nedenle de olayın intihar olmasının mümkün olmadığı belirtildi.

İfadesi alınan bir tanığın da Hilal'in kendisine telefonda 'Aşkım, canım' diye hitap ettiğini beyan ettiği, bu nedenle maktulün başka erkeklerle konuştuğu için Rahmi Aydın tarafından namus nedeniyle öldürülmüş olabileceği, Aysel'in ise olay esnasında eşinin yanında bulunduğu, çünkü el, yüz ve giysilerinde atış artığı tespit edildiği, eşine söz ve davranışlarıyla engel olmayarak destek vermek suretiyle eşinin kasten adam öldürme suçuna yardım eden olarak katıldığı kanaatine varıldı.

KEMİK YAŞI 17 ÇIKTI

Elde edilen deliller nedeniyle Rahmi Aydın, eşi Aysel ile birlikte gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen Rahmi Aydın katil zanlısı olarak tutuklanırken, eşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma sonunda iddianamesini tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Rahmi Aydın hakkında 'çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, Aysel Aydın hakkında 'Öldürmeye yardım ve cinsel istismara yardım etmek' suçlarından 36 yıla kadar, İslam Aydın hakkında da 'Çocuğun cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 25 yıla kadar hapis cezası istedi. Niğde Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Adli Tıp Kurumu, küçük gelinin kemik yaşının 17 olduğuna dair rapor verdi. 

Mahkeme heyeti, Rahmi Aydın'ı 'cinayet' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırırken, eşi Aysel Aydın'ın beraatına karar verdi. Hilal Ünal'ın kemik yaşının 17 çıkması üzerine İslam Aydın da 'cinsel saldırı' suçundan beraat etti.

 
Editör: TE Bilişim