Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınında bulunan kokoreççilerin dükkanı Niğde Belediyesi Zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi.

Geçtiğimiz yıllarda kokoreç satıcıları Niğde-Bor yolu üzeri Kemal Aydoğan İlk ve Ortaokulu önünde hizmet veriyordu. Kokoreççilerin bulunduğu alanın imara açılmasıyla Kokoreç satıcılarına o dönem taşınmaları için Özbelde mevkii, Eski Fertek Yolu güzergâhı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınında yer tahsis edilmişti. Yaklaşık olarak 3 yıldır Kokoreç satıcıları tahsis edilen bu yerde hizmet veriyordu. Niğde Belediyesi hastane yakınında yer alan Kokoreç satıcılarının daha önce belediye tarafından tahsis edilen dükkânlarından çıkmalarını konusunda uyarıda bulundu.
Zor duruma düşen Kokoreç Satıcılarının dükkânları Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Kokoreç satıcıları mühürlenen dükkânları önünde açıklama yaparak şikâyetlerini şöyle dile getirdiler, “Niğde Belediyesi dükkânlarımızı mühürleyerek onlarca kişinin ekmeği ile oynamıştır. Dönemin belediye başkanı Faruk Akdoğan bize bu yeri tahsis ederken bahane edilen Göğüs Hastalıkları Hastanesi burada yok muydu? Bize Açık Cezaevi bölgesinde hayvan barınağı yakınlarında yer tahsis ediliyor. İnsanlar ailelerini alıp oraya kokoreç yemeğe gelmez. Dükkânlarımızı mühürlediler bizim dükkânlarımızın içerisinde bozulacak mallarımız var. Günü gelmiş borçlarımız, ödeyeceğimiz faturalarımız var. Bizim dükkânlarımız kapalı kalırsa biz bu borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz. Devletimiz insanlar dükkan açsın diye destek veriyor, kredi veriyor ancak bugün burada bizim dükkanlarımız kapatılıyor. Zor durumda bırakıldık” dediler.
 
Editör: TE Bilişim