Son günlerde Kemerhisar’da garip şeyler oluyor. 100 kişiyi aşkın vatandaş, adreslerinde oturmuyor ihbarı üzerine ceza kesildi. Bilal Şahin isimli vatandaş, tedavi için Mersin’de bulunurken, ceza yedi. Tekerlekli sandalye ile nüfus müdürlüğüne gelerek, ifade verirken, Belediye Başkanı İbrahim Ünal, kişinin Mersin’de yaşadığını iddia  etti.

 Haber : Gökhan Özbek

Dün Mersin’de fizik tedavi gören, tekerlekli sandalyede yaşayan Bilal Şahin isimli vatandaş, Bor Nüfus Müdürlüğüne gelerek gerçeğe aykırı beyanda bulunma suçundan dolayı ifade  verdi.

Bilal Şahin’in evine geçtiğimiz günlerde jandarma kontrole giderek, evde olmadığını tespit ederek tutanak tuttu. Tutanak sonrası 842 TL’lik gerçeğe aykırı adres beyanında bulunma para cezası kesildi.

Bilal Şahin’de Mersin’deki tedavisini yarım bırakarak, akrabalarının yardımıyla Bor Nüfus Müdürlüğü’ne gelerek, tekerlekli sandalye ile itirazda bulunarak savunma verdi.

Bilal Şahin, 10 yıldır Kemerhisar’daki evinde ikamet ettiğini ifade ederek,  tedavi için şehir dışında bulunduğu sırada jandarma tarafından evine gelindiğini ifade ederek, olayın siyasi bir hamle olduğunu iddia etti.

Konu ile ilgili olarak gazetemize özel açıklama yapan Kemerhisar Belediye Başkanı İbrahim Ünal ise “Kemerhisar’ın nüfusunun artması hepimizin arzusu. Ama gerçeğe aykırı beyanda bulunmaların önüne geçmek için şikâyette bulunuyoruz. Bu şekilde gerçekten Kemerhisar’da bulunan vatandaşlarımızın adrese dayalı sayısını ulaşmak istiyoruz. Bilal Şahin adlı vatandaş ise yılın 9 ayını Mersin’de, kalan 3 ayını Kemerhisar’da yaşamaktadır!” dedi.

Benzer bir cezada Mersin’de çalışırken, emekli olduktan sonra Kemerhisar’a geçtiğimiz yıl yerleşen Mustafa Beller’e geldi. Beller evde bulunmadığı anda jandarma tarafından kontrol edildiğini ifade ederek, “Artık evimizden dışarı çıkamıyoruz. Evde en az bir kişi bulunmak zorunda. Yoksa jandarma geliyor, cezayı basıyor!” dedi.

Konu ile ilgili Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hamoy Selçuk ise yaptığı açıklamada; “Mahallemizde 10 kişiyi aşkın kişi, bu tür cezalarla karşı karşıya. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin bir muhtarıyım. Jandarma geldiğinde benim sözüme itibar etmek yerine, tek tek evleri geziyor. Bizler yasalara saygılı bir toplumuz ama şikâyet üzerine vatandaşlarımızın evine jandarma ile gitmek, hoş görüntüler oluşturmuyor. Vatandaşımız tedirgin oluyor” dedi.


Geçtiğimiz hafta Kemerhisar Belediye Meclisi’nde bu konu tartışma yarattı. CHP’li meclis üyeleri bu tür şikâyetlerin nereden ve nasıl kaynaklandığını sorarak, yapılan eylemlerin Kemerhisar nüfusunu azaltmaya yönelik olduğunu ifade ettiler. Kemerhisar Belediye Başkanı İbrahim Ünal ise şikâyetleri kendisinin yaptığını ifade ederek, gerçeğe aykırı beyanların önüne geçmek istediğini belirtti.

 

Yapılan kontrollerde evlerinde bulunmayan, son bir yıl içinde ikametgâhını Kemerhisar’a aldıran 100 aşkın vatandaş, büyük bir tedirginlikle Nüfus Müdürlüğü’nün yazısı ile kapısına gelecek jandarmayı bekliyor.



 

 


Editör: TE Bilişim