Niğde ve Bor arasında yer alan Hasan Dağının uzantısı Melendiz Dağında bu yılda yangın çıktı.

Okçu köyünün yer aldığı ve Okçu Tepesinin üst kısmında  sabah saatlerinde çıkan yangın akşam saatleri olmasına rağmen büyüyerek devam ediyor. 


Fesleğen köyü ve Okçu Köyünün bulunduğu bölümün üst kısmında Melendiz Dağında geçtiğimiz yılda yangın çıkmış ve müdahele ancak bir gün sonra yapılmıştı. 


Bu yılda hemen hemen aynı bölgede yangın çıktı. Okçu Tepesinin üzerinde vadi şeklinde bulunan alanda sabah saatlerinde çıkan yangın saatlerdir devam ediyor. 


Niğde Orman İşletmesinin tam karşısında bulunan Melendiz Dağı'nda sabah saatlerinde çıkan yangına ancak 17:00 saatlerinde Orman İşletmesi yangın ekibinin gittiği öğrenildi. Orman İşletmesi'nden aldığımız bilgiye göre Ulukışla İlçesi'nde çıkan 2 yangına müdalede edildiğini ve buraya  o yangınlardan sonra müdahale için gidildiğini ancak yangın mahallinde yol olmadığı için yaya olarak ulaşılmaya çalışıldığını belirttiler. Yangın söndürmeye Fesleğen köyü muhtarlığından da bir ekibin gittiği öğrenildi. 


Her yıl aynı bölgede Okçu ve Fesleğen, Koyunlu'nun üzerinde çıkan bu yangınlar kasıt ihtimalini akla getiriyor. Yaylaya çıkan sürü sahipleri ve çobanlardan başka kimsenin olmadığı, bölgede dikkatler yaylaya çıkan hayvan üreticileri ve çobanlar  üzerinde toplanıyor. 


Bütün dağları çıplak olan Niğde'de bazı bölgelerde oluşan fundalık yada küçük çaplı ağaçlar da böylesi yangınlarda zarar görüyor. 


Geçtiğimiz yıl çıkan yangınlarla ilgili bir soruşturma açılıp açılmadığı, yada sorumlularının bulunup bulunmadığı konusunda da bölge muhtarları ile yaptığımız görüşmede hiç bir işlemin yapılmadığını da öğreniyoruz. 

Güncelleme  ;  12/08/2013 : Saat :  01:33  Gece yangın devam ediyordu...


Geçen yılki yangın haberimiz için TIKLAYIN

Niğde'de Dağlar Yanıyor, Müdahale Yok...















Editör: TE Bilişim