Niğde'de boşanma aşamasındaki eşini tabancayla öldüren ve Ankara'da yakalanıp Niğde'ye getirilen şüpheli ile kaçmasına yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 2 ağabeyi ve amcasının oğlu, adliyeye sevk edildi.

Eşi Sibel Ç'yi tabancayla öldürdükten sonra kaçan ve dün akşam saatlerinde Ankara'da saklandığı inşaat alanında Niğde ve Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonla gözaltına alınan M.Ç'nin Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. M.Ç, yakalanması için oluşturulan özel ekip tarafından Niğde'ye getirildi. Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan şüpheli ile kaçtığı süreçte kendisine yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 2 ağabeyi ve amcasının oğlu, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Olay, Pazartesi günü saat 18.00 sıralarında Aşağı Kayabaşı Mahallesi, Öğretmenler Okulu 4 Sokak'taki Aybarlar İnci Apartmanı'nın 4'üncü katında meydana geldi. Boşanma aşamasında olan Sibel Ç. ve Murat Ç. çifti arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Murat Ç, tabancasını çekip eşine ateş etti. Sibel Ç, merminin başına isabet etmesi sonucu kanlar içinde yere yığıldı. Apartman sakinlerinin ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sibel Ç'nin hayatını kaybettiği belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesinde, boşanma aşamasındaki karısı Sibel Ç'yi tabancayla öldürdükten sonra kaçan şüpheli M.Ç'nin yakalanması için özel ekip oluşturuldu. Özel ekip, çalışmasını, güvenlik kamerası ve plaka takip sisteminden şüphelinin gidebileceği Karaman, Konya ve Ankara'da yoğunlaştırdı. M.Ç'ye yardım eden şüphelilerin de ifadelerini alan ekip, firari kocanın Ankara'da bir inşaat alanında saklandığını tespit etti. Zanlı, Niğde ve Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda olaydan 3 gün sonra yakalandı. Niğde'de boşanma aşamasındaki eşi Sibel Ç.'yi tabancayla vurarak öldürdükten sonra kaçtığı Ankara'da yakalanan M. Ç, sorgulanmak üzere Niğde Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Niğde'de boşanma aşamasındaki eşini tabancayla öldüren ve Ankara'da yakalanıp Niğde'ye getirilen şüpheli ile kaçmasına yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 2 ağabeyi ve amcasının oğlu, adliyeye sevk edildi.

Editör: TE Bilişim