Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama da, Niğde Valiliğince alınan karar gereği, 18 yaşından küçüklere şehirler arası otobüs ve tren bileti satışı yasaklandı.



Niğde Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ; Niğde sınırlarında evden ya da yurtlardan kaçan, kaybolan çocukların başlarına gelebilecek ve yaşamlarını olumsuz yönde etkileyecek olayların engellenmesi amacıyla Çocuklara Şehirlerarası Yolcu Bileti Satışı Niğde Valiliğinin kararı ile yasaklanmış olup; Şehirlerarası Otobüs Terminallerinin ve Tren İstasyonlarının yazıhane/acentelerinde yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmayan 18 yaşından küçüklere bilet satışı yapılmayacaktır.

VELİ İZNİ OLMADAN BİLET YOK

Bu taleple gelen çocukların talebi karşılanmadan önce iletişim araçları vasıtasıyla velisi, vasisi veya kanuni temsilcisiyle irtibata geçilerek çocuğun seyahatinden bilgileri olup olmadığı teyit edilecektir. Ayrıca çocuk, öğrenci olduğu için seyahat edeceğini söylemesi ve bunu öğrenci belgesiyle ispat etmesi durumunda ailesiyle irtibata geçilmesine gerek yoktur. Çocukların yalnız başına bilet talep etmelerinden velisi, vasisi veya kanuni temsilcisinin bilgisinin olmadığının tespit edilmesi halinde, derhal kolluk kuvvetlerine ve ailesine bilgi verilecektir.


KARARA UYMAYANLARA CEZA


Söz konusu emir ve kararlara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesinin 1. fıkrası uyarınca idari para cezası uygulanacağı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.”denildi



Editör: TE Bilişim