Niğde İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Çevik Kuvvet polislerinin toplumsal olaylara müdahale için yaptığı hazırlık tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

Hıdırlık Mevkiinde bulunan Niğde İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait atış alanında geçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği gösterici gibi davranıp slogan atan eylemciler, polise, taş, sopa ve Molotof kokteyli attı. Senaryo çerçevesinde üzerine yürüdükleri polislere sopalarla saldıran ve ‘dağılın’ uyarısını dikkate almayan gruba, polis, önce Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile su sıkarak müdahale etti. Gruptakilerin attığı yanan Molotof kokteyllerini TOMA ile söndüren polis ekipleri, daha sonra eylemci gruba biber gazıyla müdahale ederek gözaltına aldı.

SUÇ İŞLEME NİYETİNDE OLAN ŞAHISLARA DA BİR MESAJ

Tatbikattan dolayı polisleri kutlayan Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu şöyle konuştu; “ Suç ve suçla mücadelede her türlü tehdidi bertaraf etme noktasında kararlıyız. Özellikle bu noktada personelimizi toplumsal olaylara müdahale noktasında diri tutmak onların reflekslerini artırmak amacıyla bu tatbikatı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İlimizde meydana gelebilecek toplumsal bir olayda Çevik Kuvvet polisinin müdahale yöntemleri, gözaltına alma yöntemleri bu tatbikatlarla gösterilmektedir. Bu tatbikat aynı zamanda suç işleme niyetinde olan şahıslara da bir mesajdır” dedi.

Tatbikatı Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mustafa Seymen, İl Emniyet Salim Cebeloğlu, Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü ( POMEM) Mehmet Kemal Arısoy ve emniyet amirleri de izledi.

Editör: TE Bilişim