Enes Can ÖZMEN / Anka

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Çiftlik ilçesine bağlı AKP'li Bozköy Belde Belediyesi’nin, su şebekesini yenileme ihalesi verdiği şirkete kendi araçlarını ücretsiz tahsis ettiğinin ön inceleme raporuyla tespit edildiğini açıkladı.

İl Başkanı Erhan Adem bugün parti binasında bir basın açıklaması yaparak, "Buradan Süleyman Soylu'ya sesleniyorum. CHP'li belediyelerle uğraşmak yerine AKP'li belediyelerin yaptığı usulsüzlükleri inceleyin ilk önce. CHP'li belediyelerle uğraşmayı bırakın, kendi belediyelerinizle meşgul olun" dedi.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, bugün düzenlediği basın toplantısında, Bozköy Belediyesi'nin ihale düzenlemeden, anlaşma ve sözleşme yapmadan belediyenin araçlarını bir şirkete tahsis ettiği tespiti yapılan ön inceleme raporunu basınla paylaştı. Erhan Adem, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bozköy Belediye Başkanı Ömer Dalgıç hakkında, 26 Ekim 2021 tarihinde, o dönemde MHP belediye meclis üyesi olan Davut Akaydın, Hikmet Koçer, Ali Gültekin ve AKP Belediye meclis üyesi olan Yusuf Özkaymak, CHP belediye meclis üyeleri olan Mustafa Tosun, Selahattin Çankaya tarafından belediyeye ait bir adet ekskavatör, bir adet kamyon, bir adet kepçeyi ve bu araçların şoförleri olan Varol Tekeli, Hızır Göksarı’yı, Bozköy kasabasının alt yapısı ve çayların kanallarını yapan şirkete kiraya vermesiyle ilgili encümenlerin verdiği bir dilekçe örneği vardı. Bunu 26.10.2021 tarihinde verdiler. Bu araçların kiraya verilmesiyle alakalı belediye meclis kararının olmadığı, encümen kararının olmadığı ve belediyeye herhangi bir meblağın yatırılmadığı ile ilgili bir dilekçe ile kaymakamlığa başvurmuşlardı. Bu arkadaşlar bizim yanımıza geldi, biz bir basın açıklaması yaptıktan sonra valiliğin onuruyla bir inceleme başlatıldı.

Teftişi yapan iki kamu görevlisinin yaptığı inceleme sonucunda, encümen kararının olmadığı ve şirketin işe başlama tarihi 3 Mayıs 2021 ve bitirilme tarihi 30 Eylül 2021 olmasına rağmen, 21 Eylül 2021 tarihinde 2 bin 200 TL'lik bir kısım belediyeye yatırılmış gözüküyor. Daha sonra dilekçenin verilmesiyle birlikle aceleyle 28.10.2021 tarihinde 28 bin liralık bir para ve 26.11.2021 tarihinde 27 bin 300 TL'lik bir para daha ödeniyor. Dördüncü taksitin ise 06.12.2021 tarihinde yapıldığı tespit ediliyor. Bu kamu görevlilerinin yaptığı tespit.

Niğde’de silah kaçakçılığı operasyonu Niğde’de silah kaçakçılığı operasyonu

"SOYLU'YA SESLENİYORUM: AKP'Lİ BELEDİYELERİN YAPTIĞI USULSÜZLÜKLERİ İNCELEYİN"

6098 sayılı Borçlar Kanunu’nun ‘ifa zamanı’ başlıklı 314. Maddesine göre kiracı, aksine sözleşme ve yerel adet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlüdür. Kanun hükmüne riayet edilmediği tespiti yapılmakla AK Partili Bozköy Belediye Başkanı Ömer Dalğıç hakkında 4483 sayılı Kanun’la kamu görevlilerinin yargılanması hakkındaki kanunun 3. maddesi gereğince soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir. Bu kararlar buradadır. Biz, o gün de bunu konuşmuştuk, bunları söylemiştik. Bizim yaptığımız basın açıklamasının doğruluğu, kamu görevlilerinin yapmış olduğu inceleme sonrasında ispatlanmış oldu. Bu kararlar buradadır.

Buradan Süleyman Soylu'ya sesleniyorum. CHP'li belediyelerle uğraşmak yerine AKP'li belediyelerin yaptığı usulsüzlükleri inceleyin ilk önce. CHP'li belediyelerle uğraşmayı bırakın, kendi belediyelerinizle meşgul olun.

"KANUNSUZ İŞ YAPILMIŞ"

Burada kanunsuz iş yapılmış, belediye meclis kararı alınmamış, şirketle usulen bir protokol yapılmış. Kira bedelleri, dilekçe verilir verilmez iki gün sonra belediyenin banka hesaplarına aktarmalar olmuştur. Belediye meclis üyeleri 'Sizin böyle bir anlaşma yetkiniz yok, bu paralar nerede' dediğinde de sayın Ömer Dalgıç, paraları elden aldığını ve paraları başka yerde kullandığını, 6 belediye meclis üyesine AKP'li, CHP'li ve o dönem de MHP'li meclis üyelerine açıklamalarda bulunmuştur. ayrıca bu dilekçeden sonra MHP'nin büyük baskısı ile üç MHP'li belediye meclis üyesi istifa ettirilmiştir. Kamu görevlilerinin yaptığı incelemede usulsüzlük olduğu tespit edilmiştir. Ben buradan savcıları göreve davet ediyorum." dedi. 

Erhan Adem konu ile ilgili yazışmaları basın mensupları ile paylaştı. 

Editör: TE Bilişim