Bor’da havalar iyi oldu ve motosiklet kazaları da arttı.  

 

Bor İlçemizde hava sıcaklıkları arttı, bununla beraber artık Bor ile klasikleşmiş motorlarda garajlardan trafiğe çıktı.

 

Bor İlçemizde motosiklet kullanımı çok yaygın, her yıl onlarca kişi trafik kazası neticesinde yaralanıyor, yılda ondan fazla kişi de motosiklet kaynaklı trafik kazasında hayatını kaybediyor.

 

 

Bor Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliğine bağlı ekipler sık sık kontroller yapıyor ama tescilsiz ve yetersiz ehliyetli sürücülerle başa çıkamıyor.

 

 

Dün yine Bor İlçesinde motosiklet kazası meydana geldi. Fatih Mahallesinde bir kavşakta meydana gelen trafik kazasında motosiklet ile bir otomobil çarpıştı. Trafik kazasında motosiklet sahibi Cemal Kiper yaralandı ve olay yerine gelen Bor Devlet Hastanesi ambulansı ile hastaneye kaldırıldı. Otomobil sürücüsü Cemal Uğuroğlu’nun aracında ise hasar meydana geldi. Olayla ilgili soruşturma açıldı.

 

Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü  ilçe genelinde trafik güvenliğinin sağlanması ve vatandaşların güvenli bir trafik ortamında seyahat edebilmeleri için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Yapılan denetimlerde özellikle motosiklet sürücülerinin canlarını hiçe sayarcasına her türlü güvenlik tedbirinden yoksun şekilde trafiğe çıktıklarını vurgulayan İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların mağdur olmamaları, kendi can ve mal güvenlikleri açısından kurallara özen göstermeleri gerektiğini bildirdiler. 




Yetkililer
 yaptıkları denetimlerde, motorlu bisiklet ve motosikletlerin tescil edilip edilmedikleri, sürücülerinin geçerli sürücü belgesinin (A1 – A2)  bulunup bulunmadığı, sürücü ve yolcuların koruma başlığı ve koruma gözlüğü kullanıp kullanmadıkları, trafik kurallarına uyup uymadıkları, ayrıca gürültü kirliliği yaratıp yaratmadıkları hususlarında etkin kontrollerin sürekli devam ettiğini belirttiler.

 

 

 

Editör: TE Bilişim