Niğde'de darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalar kapsamında önce tedbir amaçlı görevden uzaklaştırılan,  geçtiğimiz günlerde de  gözaltına alınıp   mahkemeye çıkarılan eski İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın ve 1 binbaşı, 1 astsubay ile 1 uzman çavuş olmak üzere toplam 4 kişi tutuklandı. 


Fethullahçı Terör Örgütünün darbe girişimi sonrası gözaltına alınan eski il jandarma Alay Komutanı İbrahim Taşkın ve diğer 3 kişi ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

Yapılan araştırma ve soruşturmalar sonunda Niğde İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 4 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı. Sabaha karşı sonuçlanan mahkeme kararı sonucunda tutuklanan askerler cezaevine gönderildi.

İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın darbe gecesi ilk saatlerde önce Niğde Valiliğine gelmiş oradan Vali Ertan Peynircioğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ile birlikte dışarı çıkmışlar ve vatandaşlarla görüşmüşlerdi. Albay Taşkın'ın meydanda olması  kalabalık tarafından alkışlanmıştı. O görüntüleri sadece Borhaber.net görüntülemişti. Ayrıca Albay Taşkın'ın ismi darbe sonrası darbecilerden elegeçirilen listede sözde Niğde Sıkıyönetim Komutanı olarak belirlenmişti. 


 
Editör: TE Bilişim