İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Tar-Gel Personelinden Proje Üretmesini istedi. 


İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda, İl Müdürü Murat TÜRKMEN’ in başkanlığında TAR-GEL değerlendirme ve motivasyon toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Müdür Yardımcısı vekili Sadettin YILMAZ ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi Müdürü Hacı Yusuf PARLAK’ ın yanısıra İl ve  İlçe Müdürlüklerine bağlı köy ve kasabalarda TAR-GEL projesi kapsamında görev yapan  72 Ziraat  Mühendisi  ve Veteriner Hekim katıldı.

 

 TARGEL personelinin bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler alan Murat TÜRKMEN; TAR-GEL personelinin görev yerlerinde karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri ile önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.


İl Müdürü Türkmen TAR-GEL  projesi kapsamında görev yapan  personelin 
sahadaçiftçinin yanında olmasını, çiftçinin toprak hazırlığından hasada kadar geçen süre içerisinde tarlada,  bahçede ve ahırda olmalarını istedi. “Artık Hasan Amca bana gelsin bana sorsun bende yardımcı olayım devri bitti. Bundan sonra  biz Hasan Amcanın  tarlasına, Bahçesine  gitmemiz gerekiyor. Yerinde hizmet sunmamız gerekiyor.   Ayrıca TAR GEL Personellerinin görev yaptıkları kasaba ve köylerde çiftçi eğitim çalışmaları yapmalarını, çiftçileri bilinçlendirmelerini,  bölgemize uygun ve birim alandan daha fazla gelir getirecek alternatif tarım ürünlerini üretmeye yönelik proje üretmelerini, çiftçilerimize işlerinde kolaylaştırıcı, hızlandırıcı ve güler yüzle muamele etmenizi istiyorum.  Bu doğrultuda Bakanlığımız Kaynaklarının yanında, Özel İdare Kaynakları, İş - Kur kaynakları,  Srap Projeleri kaynakları, Kalkınma Ajansı Kaynakları ve KOP kaynaklarını değerlendirebilirsiniz” dedi. 












Editör: TE Bilişim