Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali İlker Atabay görevinden istifa etti.  

Yaklaşık 2 yıl önce bir çok sorunun yaşandığı Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü görevine atanan Ali İlker Atabay, görev yaptığı OSB'de bir çok başarılı işe imza atarak Bor OSB'ye yatırım ve hizmet  alma konusunda çok iyi seviyelere getirmişti. 

Ali İlker Atabay geçtiğimiz gün görevinden kendi isteği ile istifa ederek, eski görev yeri olan Niğde Valiliği Proje ve Yatırım Birimi Koordinatörlüğüne devam edecek. OSB Müdürlüğünden önce de aynı birimde görev yapan Ali İlker Atabay Niğde ile ilgili bir çok projeye imza atmıştı. Yeni görevinde Niğde için büyük projeler hazırlığı içinde olduğunu öğrendiğimiz Ali İlker Atabay'a yeni görevinde başarılar diliyoruz. 

Ali İlker Atabay, Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünden ayrılışını sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak paylaştı. 

Ali İlker Atabay'ın paylaşımı aynen aşağıda. 

Kıymetli Dostlarım,

Tam 30 ay önce Valilik makamı tarafından görevlendirildiğim Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü görevinden tamamen kendi iradem-talebim ve Sayın Valimizin olurları ile bugün itibariyle ayrılmış bulunmaktayım. Müdürlük vazifesinden istifamı kabul buyuran Sayın Valimize şükranlarımı arz ediyorum.

2007 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Niğde Polis Meslek Yüksek Okulunda başlayan memuriyetime 2012 yılından itibaren Niğde İl Özel İdaresi Proje ve ARGE sorumlusu ve devamında Niğde Valiliği Proje ve Yatırım Birimi Koordinatörü olarak devam etmekteyim. Mesleğimle, kamu görevlisi olmakla, tarihi şan ve şerefle dolu devletimizin bir neferi olmakla hep iftihar ettim ve her zaman devletimin onuruna layık davranmaya, çalışmaya azami ihtimam gösterdim. Görevin, emrin, küçüğünün büyüğünün olmadığı inancıyla, gücümün yettiği son noktaya kadar elimden gelen gayreti göstermeye çalıştım. Verilen her görevde gayem, şahsıma gösterilen güveni boşa çıkarmamak, çıtayı yükseltmek, amirlerimin yüzünü ağartmak oldu. Ne dün ne de bugün; talip olduğum, araya ricacı-aracı soktuğum, ulaşmak için çabaladığım herhangi bir makam ya da koltuk hiç olmadı, yarın da olmayacak.

Bor Karma ve Deri İhtisas OSB’deki görevim de belirttiğim temel çerçeve içerisinde dönemin Niğde Valisi Sayın Yılmaz ŞİMŞEK tarafından tevdi edildi. Görev tanımım; OSB’nin altyapı-üstyapı alanındaki yıllardır ihmal edilmiş eksikliklerini gidermek, idari-mali anlamda güçlendirmek, sanayileşme-tesisleşme-yatırım-istihdam hızını artırmak, kurumsallaşmayı sağlamak ve belki de en önemlisi Bor OSB’nin değerini ve itibarını artırmaktı. Yüce Mevla’ya hamd olsun ki mesai arkadaşlarımın emekleri sayesinde ciddi bir mesafe kat ettik. Doluluk oranı, sektörel çeşitlilik, istihdam ve Bor ve Niğde’ye iktisadi katkıları anlamında 2,5 yıl içerisinde önemli bir değişim ve gelişimi birlikte yaşadık, yaşayacağız.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı

Görev sürem boyunca iyi olan, faydalı olan ne icraat varsa;

(Dünden bugüne bir zaman sıralamasıyla ifade etmem gerekirse) şimdiki Sivas Valisi Sayın Yilmaz Simsek, Ağrı Valisi Sayın Mustafa KOÇ, Niğde Valimiz Sayın Cahit ÇELİK ve Bor Kaymakamımız Sayın Mehmet YAVUZ’un himayeleri; 27. Dönem Niğde Milletvekili Sayın Yavuz Ergun, 28. Dönem Niğde Milletvekili Sayın Cevahir Uzkurt, Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Ali Nebol, OSB Yönetim Kurulu eski üyesi Şakir ERGUN ve OSB Müteşebbis Heyeti azalarının tamamının sürekli destekleri ve gayretleri neticesinde vücut buldu. Kurumsal ve şahsi anlamda şükranlarımı arz etmeyi bir borç bilirim. Yine, Bor OSB’de birlikte çalıştığım tüm mesai arkadaşlarıma harcadıkları emek, döktükleri ter, yordukları beyinleri için memleketim Bor adına minnettarım.

Bor OSB’nin varlık sebebi olan saygıdeğer sanayicilerimiz;

Paradan kolay para kazanmak yerine risk alıp üretim-yatırım yapan, memleketimize iş ve istihdam kapıları açan, üretim süreçlerinin tüm zorluklarına rağmen ülkeye değer katan sizleri tanımak, sizlerle ve sizin için çalışmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sizlerden, hepinizden çok şeyler öğrendim. Sıfır noktasından, çocuk yaşlarından itibaren dişiyle tırnağıyla mücadele vererek çıkan geri dönüşümcülerimiz, debbağlık sanatının geleneğini kuşaklar boyu taşıyan dericilerimiz başta olmak üzere tüm sanayicilerimiz, hepinize en içten saygı ve teşekkürlerimi sunarım.

Bundan sonraki sürede OSB Müdürlüğü vazifesi tevdi edilen Abdullah Bay kardeşime görevinde başarılar temenni ediyorum. İnanıyorum ki idarecilerimizin ve sanayicilerimizin destekleri ve OSB personelinin emekleri ile devraldığı noktayı çok daha iyi yerlere, daha ileriye ulaştıracaktır.

Saygılarımla...

Tarihe Not Düşmek! Tarihe Not Düşmek!

Bor AYDER öldü sanıyorduk... Dirildi! Bor AYDER öldü sanıyorduk... Dirildi!

Editör: Selim GÖKEL