Niğde İl AFAD müdürlüğü 2023 yılı 1 Ocak-01 Kasım tarihleri arasında Trafik Kazası, Göçük, Kuyuya Düşme, Hayvan Kurtarma ve Dağda mahsur kalma gibi 56 olaya müdahale edilirken 13 vatandaşı yaralı olarak kurtarırken 9 kişiyi ölü olarak çıkarttılar, Hatay ve Osmaniye’deki depremde ise enkaz altından 49 vatandaşın cansız bedeni çıkartıldı.

Niğde’de 26 bin 170 seçmen sandığa gitmedi Niğde’de 26 bin 170 seçmen sandığa gitmedi

Niğde AFAD il müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Niğde’de gerçekleşen olaylara müdahale eden AFAD Niğde Şubesi, olaylar kapsamında 5 kişi sağ, 13 kişi yaralı ve 9 kişi ölü olmak üzere toplamda 27 kişiye müdahale etti. Ayrıca 6 Şubat tarihinde meydana gelen Asrın felaketi olan Kahramanmaraş depreminde Osmaniye ve Hatay illerinde görev yapan Niğde AFAD ekipleri ezkaz altından 49 vatandaşın cansız bedenini çıkarttılar.  AFAD Niğde müdürlüğünden açıklanan verilere göre ise Niğde’de en çok trafik kazası ve mahsur kalma olaylarına müdahale edildiği kaydedildi.

 AFAD Niğde 2023 yılı Kasım ayına kadar toplamda; 3 dağcılık kazası , 3 kaybolma, 5 sel, aşırı yağış ve dolu, 16 trafik kazası, 7 yangın, 1 Gaz sızıntısı, 1 İş Kazası, 1 Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehdit, 7 mahsur kalma, 1 deprem, 6 Hayvan Kurtarma, 6 yapısal çökme, göçük olayı olmak üzere toplam 56 olaya müdahale etti. Bu olaylar kapsamında 5 kişi sağ ve 13 kişi yaralı olarak kurtarılırken, olaylardan ölen 9 kişinin çıkarılması için yardımda bulundu.

Editör: Selim GÖKEL