Başkan Eryiğit konu hakkında yaptığı açıklamada, Türkiye Şoförler ve Otobüsçüler Federasyonu ve Türkiye Tüm Özel Halk Otobüsler Derneği’nin de katılımıyla 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz taşınması uygulamasının 15 Ekim 2023 tarihinden itibaren bir düzenleme kararı alındığını belirterek, “Alınan karar çerçevesinde 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ücretsiz taşıma hizmetinden yararlanamayacak. 15 Ekim 2023 tarihinden itibaren bu vatandaşlarımızın artık ücretsiz taşınmasına son veriyoruz. Şehit yakınları, gaziler, polisler, engelliler ve basın mensupları dışında 65 yaş ve üstü vatandaşlar ücretsiz taşıma hizmeti sora erecek” dedi.

ÜCRETSİZ TAŞIMAYA ÇÖZÜM GETİRİLMELİ

Valilik'ten 'ZİRAİ DON' uyarısı Valilik'ten 'ZİRAİ DON' uyarısı

Başkan Eryiğit, “Ücretsiz taşıma konusunda beklentilerimizi dile getirdiğimiz açıklamamızdan sonra yapılan paylaşımların ve haberlerin altındaki yorumlara baktığımızda toplumun çok büyük bir bölümünde de ücretsiz taşımaya kesinlikle bir düzenleme getirilmesi yönünde beklenti olduğu ortaya çıkıyor. Demek ki verilen bu hak acını aşmış ve toplu taşımayı kullanılmaz hale getirmiştir.

Ücretsiz seyahat hakkının kanunla verildiğini bizler de biliyoruz. Yaşlılarımıza ve engellilerimizi bizlerde çok seviyor ve saygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı.