Niğde'nin Bor ilçesinde Ferhat usta olarak tanınan, yaz sıcaklarında dondurma, kış soğukların da ise sıcak salep satan Ferhat Durukan, sokak sokak cadde cadde tabla arabasıyla gezerek ekmek parasını kazanıyor.

46 yaşında evli ve 4 çocuk babası her sabah salep yaparak erken saatlerde küçük bir tabla arabasıyla Bor ilçesinde sokak sokak gezerek satışa çıkan Ferhat Durukan rızkını el emeği ve alın teriyle kazanıyor.

Geçimini şehir içinde dolaşıp salep satarak sağladığını vurgulayan Durukan,  "Sabahın erken saatlerinde tabla arabasıyla ekmek parası kazanıp ailemin geçimini sağlıyorum. İşini güzel yaptığın ve temiz olduğun zaman esnaf seni tanıyor ve görüyorlar." şeklinde konuştu.

Bor’da Otizm Farkındalık Günü Etkinliği Bor’da Otizm Farkındalık Günü Etkinliği

Salep yapımında sütün bolca kullanılması gerektiğini vurgulayan Durukan "Salebi ve şekeri koyacaksın ve su ayarını vereceksin. Hafif nişasta kattıktan sonra kaynatacaksın ve daha sonra güzel bir şekilde süzeceksin. Pişirim yaparken su şeker ile birlikte kaynıyor, salebi de ayrı bir şekilde eritiyoruz, daha sonra nişastayı ayrıca sütle eritiyor ve su kaynadıktan sonra hepsini kısım kısım suyun içine bırakıyoruz. Sonrasında hepsini süzüp hazır hale getiriyoruz. Daha sonra ise güğüme katıp getirip satıyorum." dedi.

Editör: Selim GÖKEL