CHP'li Kızıltan sordu, Genel sekreter Ali Nebol cevapladı CHP'li Kızıltan sordu, Genel sekreter Ali Nebol cevapladı

Niğde İl Genel Meclisi 2024 yılı Mayıs ayı olağan toplantısı dördüncü birleşimi İl Özel İdaresi toplantı salonunda İl Genel Meclis başkanı Ömer Kılıç Başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısı yoklama, açılış ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunup oylanması sonrası başlandı.

MECLİS BAŞKANINDAN HOBİ BAHÇESİ ÖNERGESİ

İl Genel Meclis üyeleri gündemde bulunan maddeleri görüşüp karara bağlanması sonrası Gündem dışı söz hakkı alan Niğde İl Genel Meclis Başkanı Ömer Kılıç, İl Özel İdaresinin bulunduğu arazilerde hobi bahçelerinin kurulup vatandaşların hizmetine sunulması konusunun görüşülmesi konusunda meclis gündemine alınması konusunda yazılı ve sözlü olarak soru önergesi verdi. İl Özel İdaresi Genel Sekreter yardımcısı, Özel İdaresi çalışanların konu hakkında çalışma yaparak meclise sunulacağını belirtti.

MHP’DEN DOKTORLAR İÇİN SİTE ÖNERGESİ

Gündem Dışı söz hakkı alan MHP İl Genel meclis Gurup Başkanı İmdat Yağmur ise, MHP gurubu adına Niğde’ye atanan doktorlar için bir barınma alanı kapsamında bir ikişer katlı dubleks olmak üzere doktorlarımızın yerleşeceği ve ailesiyle güven içerisinde yaşayabilecekleri güvenliğinin bulunduğu bir site yapılması konusunda sözlü olarak soru önergesinde bulundu.

CHP’den GES Projesi

CHP İl Genel meclisi gurup Başkanı Mustafa Kızıltan ise Aktaş beldesinde bulunan kaya oyma deposu üzerine yapımı tamamlanmak üzere olan GES Projesi hakkında bilgi verilmesini istedi. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Uçar, Aktaş Beldemizde yapımı devam eden GES Projesinin tamamlandığında 131 köyün elektrik giderinin karşılayacağını belirtti. Kızıltan öte yandan Belediyenin yapmış olduğu millet bahçelerinin bakımsız kaldığını ifade etti.

Editör: Selim GÖKEL